Якщо немає спеціально казана або мультиварки, а хочеться почастувати компанію друзів смачним блюдом, можете приготувати плов з качкою в духовці. Хоча він і буде відрізнятися від класичного, але при правильному приготуванні вийде розсипчастим, соковитим і з неповторним «духом російської печі». Бажано готувати плов з усієї тушки качки з кісточками, адже саме м’ясо з кісточкою володіє неповторним смаком. Для плову в духовці візьміть довгозерний або пропарений рис. Готувати можна в будь-якій формі для запікання або казані.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Качка домашня – 1 шт.
- Рис – 400 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з качкою в духовці просто! Спочатку увімкніть духовку для розігріву на 150°С. Відміряйте потрібну кількість рису, плову і ретельно промийте його.
Очищену і промиту тушку качки обробити разом з кісточками на невеликі шматочки.
Цибулю і моркву для плову почистіть, помийте і наріжте цибулю на чверть кільця, а моркву на тонку соломку.
В казані або на сковорідці, якщо будете плов запікати у формі, добре розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому шматочки качки до готовності і золотистого кольору. Потім до м’яса покладіть підготовлені овочі, насипте приправу, перемішайте і посмажте все протягом 3 хвилин. Приготований зірвак залиште в казані або перекладіть у форму для запікання. Поверх м’яса рівним шаром укладіть промитий рис і посипте його сіллю. В середину блюда помістіть часникову голівку. Потім рис з зирваком залийте окропом до рівня на 1 см вище за шар рису. Казан щільно закрийте кришкою, а форму прикрийте складеної в декілька шарів фольгою. Помістіть плов в розігріту духовку на 1 годину. За час готування температуру духовки поступово зменшити до мінімальної, щоб страва тільки мліло.
Приготований в духовці плов з качки залиште на 10-15 хвилин, вимкнувши вогонь, потім перемішайте і можете подати до столу.
Приємного апетиту і смачних страв!