Плов з куркою і додаванням нуту відрізняє особливий оригінальний смак і ситність. Приготування його вимагає багато часу: на 10 годин замочується нут, і курка маринується 6 годин, але в підсумку страва порадує вас і ваших гостей. Готуємо плов з нутом в жаровні (утятнице).


Інгредієнти: на 6 порції.

  • стегно Куряче – 1 кг
  • Рис пропарений – 550 гр.
  • Нут – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Селера – 150 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Гусячий жир – 50 гр.
  • Зіра – 15 гр.
  • Шафран – 1 щіпка
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з куркою і нутом легко! Підготуйте всі інгредієнти для приготування плову. Заздалегідь на 10 годин замочити нут. Воду за цей час кілька разів поміняйте. Курячі стегна витримайте 6-8 годин в маринаді з подрібненого часнику, цибулі, будь-яких спецій і рослинного масла. Рис 2 години вимочіть в холодній воді.

Коли всі продукти готові, можете приступати до процесу приготування. Очищену цибулю наріжте на невеликі кубики і обсмажте до прозорості в жаровні з розігрітим рослинним маслом.

Моркву, селеру і курячий жир наріжте кубиками. До цибулі перекладіть ці інгредієнти і обсмажуйте їх на середньому вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи лопаткою.

До обсмаженою овочам додайте зазначені в рецептурі спеції і сіль за смаком, перемішайте і посмажте все ще 5 хвилин.

Шматочки замаринованной курки обсмажте на окремій сковорідці по 2-3 хвилини з обох сторін. Потім перекладіть в жаровню поверх овочів.

М’ясо повністю залийте водою.

Потім в жаровню поверх м’яса викладіть підготовлений нут.

Поверх нуту рівним шаром укладіть заздалегідь замочений і потім промитий рис.

Страва залийте гарячою водою на 1-1,5 см вище за шар рису. Поверх рису викладіть неочищені і роздавлені ножем зубки часнику і гострий перець.

Потім жаровню закрийте кришкою. Тушкуйте плов на маленькому вогні протягом 1-1,5 години. Якщо вода википатиме, то потроху її доливайте.

Приготований плов з куркою і нутом можете подавати до столу. На порційні тарілки плов викладіть в такому порядку: рис, курку, нут і зверху овочі. Такий плов подається з маринованою цибулею і свіжими помідорами.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов Плов без моркви Плов з курки з рисом Плов з м'ясом і нутом