Плов з качкою в мультиварці просто очманілий! Традиційно готують плов з бараниною і свининою, але замінивши це м’ясо на ароматну з жиром качку, ваше блюдо поміняє свій смак на інший, не менш апетитний. Качине жирноватое м’ясо зробить плов дуже соковитим і розсипчастим. Готуємо плов в мультиварці, що прискорить і спростить вашу роботу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качине філе – 700 гр.
  • Рис білий – 3 мультистакана
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 5 мультистаканов

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування плову з качкою в мультиварці? Качине м’ясо (філе або стегно) промийте холодною водою, серветками видаліть зайву вологу і наріжте його на невеликі шматочки.

Цибулю почистіть і наріжте на маленькі кубики.

Почистіть моркву і солодкий перець. Моркву подрібнити на крупній тертці або наріжте тонкими брусочками, а перець поріжте на невеликі кубики.

мультічашу налийте рослинне масло, увімкніть програму «Смаження» і встановіть час – 20 хвилин. Протягом 2-3 хвилин масло розігрійте. Потім в розігріте масло перекладіть шматочки качиного філе.

Відміряйте 3 мультистакана рису. Який брати рис для плову, вирішуйте самі, адже для розсипчастого плову в мультиварці рис потрібно тільки ретельно промити, а сорт особливого значення не має.

М’ясо качки обсмажуйте перші 10 хвилин під закритою кришкою.

Рис пересипте в окремий посуд і кілька разів промийте холодною водою, поки вода не стане прозорою. Потім на 15 хвилин залийте його чистою водою.

Підготуйте приправу для плову. Її можна придбати в магазині або купити на ринку. Головку часнику очистіть від зовнішньої лушпиння.

Через 10 хвилин обсмажування м’яса відкрийте кришку мультиварки і перекладіть в чашу нарізану цибулю і посмажте його 3 хвилини, потім перекладіть перець і моркву, перемішайте і посмажте все ще 5 хвилин. Овочі з м’ясом обсмажуйте також під закритою кришкою.

Потім до обсмаженою інгредієнтів насипте приправу, перемішайте і пару хвилин все посмажте, тоді спеції приправи максимально віддадуть свій аромат. По своєму смаку, якщо хочете отримати не білий рис, додайте до м’яса кетчуп. Процес обсмажування зірвака в середньому повинен бути 20 хвилин.

Потім поверх зірвака рівним шаром викладіть підготовлений рис і акуратно налийте 5 мультистаканов гарячої води. В середину чаші покладіть часник і страва посоліть за смаком. Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Плов» або «Тушкування» на час за замовчуванням, що залежить від моделі вашого девайса. Для плову в мультиварці достатньо 40 хвилин, тому час регулюйте самі.

Після сигналу про завершення програми дайте плову 10 хвилин для настоювання і потім відкрийте кришку і лопаткою акуратно перемішайте плов.

Розсипчастий і ароматний плов з качкою в мультиварці готовий. Можете подати до столу зі свіжими овочами.

Смачного!

Плов Плов в мультиварці Панасонік Плов в мультиварці Редмонд Плов з овочами Плов з часником Співвідношення рису і води для плову в мультиварці