Плов з качкою в мультиварці просто очманілий! Традиційно готують плов з бараниною і свининою, але замінивши це м’ясо на ароматну з жиром качку, ваше блюдо поміняє свій смак на інший, не менш апетитний. Качине жирноватое м’ясо зробить плов дуже соковитим і розсипчастим. Готуємо плов в мультиварці, що прискорить і спростить вашу роботу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качине філе – 700 гр.
- Рис білий – 3 мультистакана
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Вода – 5 мультистаканов
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування плову з качкою в мультиварці? Качине м’ясо (філе або стегно) промийте холодною водою, серветками видаліть зайву вологу і наріжте його на невеликі шматочки.
Цибулю почистіть і наріжте на маленькі кубики.
Почистіть моркву і солодкий перець. Моркву подрібнити на крупній тертці або наріжте тонкими брусочками, а перець поріжте на невеликі кубики.
мультічашу налийте рослинне масло, увімкніть програму «Смаження» і встановіть час – 20 хвилин. Протягом 2-3 хвилин масло розігрійте. Потім в розігріте масло перекладіть шматочки качиного філе.
Відміряйте 3 мультистакана рису. Який брати рис для плову, вирішуйте самі, адже для розсипчастого плову в мультиварці рис потрібно тільки ретельно промити, а сорт особливого значення не має.
М’ясо качки обсмажуйте перші 10 хвилин під закритою кришкою.
Рис пересипте в окремий посуд і кілька разів промийте холодною водою, поки вода не стане прозорою. Потім на 15 хвилин залийте його чистою водою.
Підготуйте приправу для плову. Її можна придбати в магазині або купити на ринку. Головку часнику очистіть від зовнішньої лушпиння.
Через 10 хвилин обсмажування м’яса відкрийте кришку мультиварки і перекладіть в чашу нарізану цибулю і посмажте його 3 хвилини, потім перекладіть перець і моркву, перемішайте і посмажте все ще 5 хвилин. Овочі з м’ясом обсмажуйте також під закритою кришкою.
Потім до обсмаженою інгредієнтів насипте приправу, перемішайте і пару хвилин все посмажте, тоді спеції приправи максимально віддадуть свій аромат. По своєму смаку, якщо хочете отримати не білий рис, додайте до м’яса кетчуп. Процес обсмажування зірвака в середньому повинен бути 20 хвилин.
Потім поверх зірвака рівним шаром викладіть підготовлений рис і акуратно налийте 5 мультистаканов гарячої води. В середину чаші покладіть часник і страва посоліть за смаком. Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Плов» або «Тушкування» на час за замовчуванням, що залежить від моделі вашого девайса. Для плову в мультиварці достатньо 40 хвилин, тому час регулюйте самі.
Після сигналу про завершення програми дайте плову 10 хвилин для настоювання і потім відкрийте кришку і лопаткою акуратно перемішайте плов.
Розсипчастий і ароматний плов з качкою в мультиварці готовий. Можете подати до столу зі свіжими овочами.
Смачного!