Перевірений рецепт домашнього плову в казані. Страва готується з м’якоті свинини і пропареного рису, виходить дуже ситним і ароматним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Рис пропарений – 500 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 4 зуб.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати плов з свинини в казані в домашніх умовах? М’ясо і овочі помийте. Свинину наріжте кубиками середнього розміру, овочі –соломкою.

поставте Казан на вогонь, влийте рослинне масло. Спочатку обсмажте м’ясо до золотистої скоринки. Потім додайте подрібнений часник. Продовжуйте смажити м’ясо разом з часником. Добре подрумянившееся м’ясо посоліть за смаком.

Далі додайте цибулю і моркву, приправте за смаком і продовжуйте смажити до м’якості моркви.

Рис промийте кілька разів і додайте в казан.

Залийте вміст казана окропом, вода повинна покривати рис на два пальці вгору. Посоліть, закрийте казан кришкою, на сильному вогні доведіть його вміст до кипіння.

Далі зменшіть вогонь до мінімального і томіть плов 30-40 хвилин. Потім зніміть казан з вогню, оберніть в теплу ковдру і дайте настоятися 20-30 хвилин. Плов зі свининою подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Пісний плов з грибами Плов Плов без м'яса Плов без цибулі Плов в казані Плов в казані на плиті