Щоб не возитися з чисткою кальмарів, можна купити вже очищені або навіть вже нарізані кільцями. Час готування на кухні скоротиться в рази. Плов з кальмарами готується і так недовго, а якщо і морепродукти вже підготовлені, то і того швидше. Для обсмажування цибулі рекомендуємо використовувати саме оливкова олія: воно дає характерний тонкий аромат, який тільки прикрасить блюдо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1 склянка
- Кальмари – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 2,5 склянки
- Петрушка – 2 гілки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр мелений – 0.25 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – для смаження
- Цибуля зелена – для прикраси
Процес приготування:
Для того щоб приготувати плов з кальмарами в мультиварці, відразу підготуємо рис. Крупу покласти в друшляк і добре промиваємо водою, поки зерна не стануть напівпрозорими. Залишаємо рис в друшляку, щоб вода стікала, і переходимо до засмажки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі півкільця. Мультиварку розігріваємо в режимі «Смаження». Вливаємо в чашу невелику кількість оливкової олії, розігріваємо його. Викладаємо нарізану ріпчасту цибулю і обсмажуємо його при періодичному помішуванні до появи легкого рум’янцю.
Якщо кальмари вимагають чищення, то добре промиваємо їх у проточній прохолодній воді, потім знімаємо з допомогою ножа верхню плівку. Витягуємо внутрішній прозорий хрящ і ріжемо м’якоть на невеликі довгасті шматочки. Якщо вже очищені кальмари і заморожені, то розморожуємо їх попередньо в холодильнику. Зайву рідину, яка при цьому виділилася, зливаємо.
Поміщаємо нарізаних кальмарів в миску. Петрушку миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Висипаємо зелень до кальмарам. Часник звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі слайсы. Висипаємо їх слідом за петрушкою в миску до кальмарам. Перемішуємо всі разом.
В чашу до смаженій луку викладаємо кальмари з зеленню і часником. Поверх закладаємо промитий рис.
Далі вливаємо в чашу вказану кількість води. Її температура повинна бути теплою. Всипаємо мелений коріандр, чорний мелений перець, сіль за смаком.
Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо програму «Плов» на сорок п’ять хвилин і натискаємо «Старт».
Коли програма закінчиться, залишаємо готовий плов на підігріві ще на десять хвилин, щоб він настоявся і став більш насиченим. Потім розкладаємо блюдо по порційних тарілках. Посипаємо рубаним зеленим луком.
Приємного апетиту!
Плов без моркви Плов без цибулі Плов з кальмарами Плов з часником Співвідношення рису і води для плову в мультиварці