Кожна господиня готує плов за своїм рецептом: хтось з м’ясом, хтось з грибами, хтось з сухофруктами, а любителі експериментувати часто готують плов з морепродуктів. Плов з креветками і мідіями виходить неймовірно смачним і зовні дуже красивим. Кількість морепродуктів і овочів можна змінювати за своїм смаком. Посуд для готування такого плову підходить будь-яка.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Мідії – 100 гр.
- Креветки заморожені – 300 гр.
- Рис білий – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 150 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з креветками і мідіями просто! Заздалегідь розморозьте креветки і мідії природним чином, не в гарячій воді, інакше вони втратять свій смак. Потім у креветок зніміть панцир і видаліть голови з кишечником, а мідії очистити від залишків водоростей. Потім добре промийте холодною водою і зайву вологу трохи відіжміть.
Почистіть моркву, цибулину і головку часнику. Потім цибулю наріжте на невеликі кубики, моркву – на тонку соломку, а часник подрібніть на часничниці.
Потрібну кількість рису кілька разів промийте і залийте холодною водою.
В казанок або вок-сковорідку налийте олію і на великому вогні його накалите до появи легкого димку.
В розігріте масло перекладіть підготовлені морепродукти і протягом 2 хвилин обсмажте, періодично струшуючи посуд.
Потім покладіть в казан подрібнений часник і обсмажте його протягом 1 хвилини. Після чого перекладіть в казанок нарізані моркву і цибулю, перемішайте і продовжуйте смажити.
Коли цибуля буде прозорим і моркву трохи зарум’яниться, перекладіть в казанок промитий рис і на великому вогні обсмажте його протягом 7 хвилин і до прозорості. Потім до обсмаженою інгредієнтів налийте воду, щоб вона їх покрила на 2,5 см. Страву посипте сіллю і по краях казанка додайте кілька неочищених часникових зубков. Казанок щільно закрийте кришкою. Тушкуйте плов на маленькому вогні протягом 15 хвилин до повного випаровування рідини.
Приготований плов з креветками і мідіями розкладіть в порційні тарілки, декоруйте свіжою зеленню і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані Плов з креветками Плов з часником