Кожна господиня готує плов за своїм рецептом: хтось з м’ясом, хтось з грибами, хтось з сухофруктами, а любителі експериментувати часто готують плов з морепродуктів. Плов з креветками і мідіями виходить неймовірно смачним і зовні дуже красивим. Кількість морепродуктів і овочів можна змінювати за своїм смаком. Посуд для готування такого плову підходить будь-яка.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Мідії – 100 гр.
  • Креветки заморожені – 300 гр.
  • Рис білий – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з креветками і мідіями просто! Заздалегідь розморозьте креветки і мідії природним чином, не в гарячій воді, інакше вони втратять свій смак. Потім у креветок зніміть панцир і видаліть голови з кишечником, а мідії очистити від залишків водоростей. Потім добре промийте холодною водою і зайву вологу трохи відіжміть.

Почистіть моркву, цибулину і головку часнику. Потім цибулю наріжте на невеликі кубики, моркву – на тонку соломку, а часник подрібніть на часничниці.

Потрібну кількість рису кілька разів промийте і залийте холодною водою.

В казанок або вок-сковорідку налийте олію і на великому вогні його накалите до появи легкого димку.

В розігріте масло перекладіть підготовлені морепродукти і протягом 2 хвилин обсмажте, періодично струшуючи посуд.

Потім покладіть в казан подрібнений часник і обсмажте його протягом 1 хвилини. Після чого перекладіть в казанок нарізані моркву і цибулю, перемішайте і продовжуйте смажити.

Коли цибуля буде прозорим і моркву трохи зарум’яниться, перекладіть в казанок промитий рис і на великому вогні обсмажте його протягом 7 хвилин і до прозорості. Потім до обсмаженою інгредієнтів налийте воду, щоб вона їх покрила на 2,5 см. Страву посипте сіллю і по краях казанка додайте кілька неочищених часникових зубков. Казанок щільно закрийте кришкою. Тушкуйте плов на маленькому вогні протягом 15 хвилин до повного випаровування рідини.

Приготований плов з креветками і мідіями розкладіть в порційні тарілки, декоруйте свіжою зеленню і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані Плов з креветками Плов з часником