Приготуємо плов по вірменському рецептом з солодкими сухофруктами і молодим м’ясом баранчика. Поєднання солодких нот з рисом і м’ясної складової надає плову особливий характер – таке блюдо сподобається любителям незвичайних смакових комбінацій. За великим рахунком, можна використовувати також ніжну свинину або курятину. Звичайно, молоду баранину це не замінить, але в якості гідної доступної альтернативи відмінною підійде.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баранина (молодого ягняти) – 400 гр.
  • Рис білий – 2 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 головка
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Ізюм – 0.25 склянки
  • Курага – 0.25 склянки
  • Чорнослив – 0.25 склянки
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати вірменський плов з сухофруктами легко! Курагу, чорнослив і родзинки ретельно промиваємо в теплій воді, видаляємо можливі домішки і дефектні екземпляри. Заливаємо сухофрукти теплою водою і залишаємо, поки не знадобляться в процесі готування. Рис покласти в сито, промиваємо під струменем проточної води до прозорості, викладаємо в підходящий посуд і заливаємо холодною водою. Залишаємо у воді на той час, поки будемо готувати м’ясо і овочі.

Філе баранчика промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо на невеликі шматочки.

В глибоку товстостінну сковороду або казан наливаємо рослинне масло в такій кількості, щоб воно покривало дно шаром в півтора сантиметра. Розігріваємо олію на плиті до гарячого стану і викладаємо нарізане м’ясо. Філе обсмажуємо до зміни кольору та легкого рум’янцю, при помішуванні. Температура плити – середньо-висока.

Поки м’ясо обсмажується, моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо її, обсушуємо і ріжемо на невеликі тонкі брусочки. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі чверть-кільця.

Викладаємо в казан до смаженій філе баранчика нарізані цибулю з морквою, перемішуємо і продовжуємо готувати протягом сім-десять хвилин, поки цибуля не стане прозорим, і морква не пом’якшиться. До закінчення обсмажування додаємо за смаком сіль, приправу для плову і перемішуємо.

З замоченого рису зливаємо воду, крупу викладаємо поверх овочевий засмажки в казан. З сухофруктів також зливаємо воду. Якщо курага і чорнослив занадто великі, то розрізаємо їх на частини поменше. Кладемо сухофрукти поверх рису. Головку часнику очищаємо від верхньої лушпиння, але на окремі часточки не розбираємо. Промиваємо її встановлюємо з центру казана. Вливаємо гарячу воду в такій кількості, щоб вона покривала вміст казана на два сантиметри. Закриваємо казан кришкою і готуємо плов п’ятнадцять хвилин.

Після закінчення зазначеного часу вимикаємо плиту, а плов залишаємо під кришкою на плиті дійти до готовності ще на п’ятнадцять хвилин. Готовий плов розкладаємо з казана по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді з зеленню і овочами.

Приємного апетиту!

Азербайджанський плов з сухофруктами і м'ясом Пісний плов з грибами Плов Плов в казані Плов з курагою Плов з м'ясом в казані Солодкий плов