З безлічі варіантів страв з креветок і рису багато вибирають саме плов. Це ситне і одночасно легке блюдо можна швидко приготувати і для сімейної вечері, і для посиденьок в колі друзів. Готуємо плов в казані.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Креветки заморожені – 350 гр.
- Рис білий – 1 склянка
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 350 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати плов з креветками. Моркву почистіть і наріжте на невеликі кубики.
Почистіть часник. Очищену цибулину наріжте, як і морква, невеликими кубиками.
В казані добре розігрійте рослинне масло і перекладіть в нього нарізані моркву, цибулю і цілі зубки часнику.
Постійно помішуючи, обсмажте овочі, поки морква не стане м’якою.
Добре промийте потрібну кількість будь-якого рису і рушником видаліть зайву вологу. Потім рис пересипте в казан до обсмаженою овочам і посмажте його протягом 7-8 хвилин.
Рис при смаженні помішуйте лопаткою і обсмажте до прозорості.
Потім рис по своєму смаку посоліть, додайте листочок лавра і залийте його гарячою водою на 2 см вище шару всіх інгредієнтів. Закрийте Казан кришкою і тушкуйте плов на невеликому вогні протягом 15-20 хвилин до повного випаровування рідини і готовності рису.
Поки плов гаситься, креветки, заздалегідь розморожені, очистіть від панцира, видаліть голову з кишечником і потім промийте.
У сковорідці розігрійте рослинне масло, налийте до нього соєвий соус і обсмажте креветки з усіх сторін протягом 2 хвилин.
Коли рис буде майже готовий, перекладіть до нього обсмажені креветки з соусом і олією. Лавр можете видалити.
Плов акуратно перемішайте і зніміть пробу.
Приготований плов потримайте під закритою кришкою при вимкненому вогні 10-15 хвилин і можете подавати до столу, декорувавши блюдо свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Плов Плов без моркви Плов в казані на плиті Плов з креветками Плов з круглозерним рисом Плов з часником Співвідношення рису і води для плову в мультиварці