Гриби – це особливий компонент, який здатний перетворити смак страви. Плов з грибами і курячим м’ясом готується швидко і просто. Навіть на звичайній сковороді плов виходить ароматним і смачним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Рис білий – 2 склянки
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 0,5 ст.
  • Помідори свіжі – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування плову з куркою і грибами на сковорідці. Куряче філе промийте, просушіть і наріжте кубиками.

Печериці помийте і наріжте тонкими часточками.

Цибулю і моркву наріжте невеликими кубиками.

Помідор очистити від шкірки і дуже дрібно наріжте.

Рис кілька разів промийте проточною водою.

Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло, викладіть м’ясо і гриби обсмажте. Потім додайте цибулю і моркву, продовжуйте смажити. Коли морква стане м’якою, додайте подрібненим часником. Прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.

Потім додайте рис, помідор, спеції і сіль, залийте плов окропом, перемішайте. Готуйте плов під кришкою 20-25 хвилин. Готову страву подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Плов з грибами Плов з круглозерним рисом Плов з овочами Плов з печерицями Розсипчастий плов з куркою