Сухофрукти в тандемі з прянощами надають плову нові відтінки аромату і смаку, що дозволить вам урізноманітнити домашнє меню. Для такого плову візьміть м’ясо стегна або гомілки, так як грудка може бути сухою. Сухофрукти (курагу, чорнослив, родзинки) додавайте по своєму смаку. Готуємо плов в казані на плиті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курячий окорочок – 1 кг
  • Рис білий – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 4 шт.
  • Барбарис – 1 ст. л.
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Кмин – 0.5 ст. л.
  • Курага – 100 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Перець червоний мелений – 0.33 за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з куркою і сухофруктами просто! Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі продукти для приготування плову.

М’ясо промийте холодною водою і наріжте на середні шматочки. Почистіть і промийте цибулини і моркву. Цибуля нашаткуйте на чверть кільця, а моркву – тонкою соломкою.

В казан або каструлю з товстим дном налити потрібну кількість рослинної олії і його добре розігрійте. Потім перекладіть в масло нашатковані овочі і протягом 5 хвилин обсмажте їх на великому вогні, не забуваючи помішувати.

Потім до обсмаженою овочам перекладіть шматочки курячого м’яса і насипте спеції у вказаній в рецепті кількості. Спеції на око не додавайте, можете зіпсувати смак плову. Потім блюдо посоліть, перемішайте і тушкуйте під закритою кришкою на невеликому вогні 5-7 хвилин.

Курагу добре промийте і на 5 хвилин залийте окропом, потім відкиньте на друшляк і перекладіть в казан. Додайте в казан трохи чистої води і тушкуйте все ще протягом 10 хвилин.

Рис насипте в окремий посуд і 5-8 разів промийте холодною водою. Рис трохи посоліть. Потім його рівномірно укладіть поверх м’яса з курагою. У казан налити гарячу воду до рівня на 3 см вище за шар рису. Готуйте плов на маленькому вогні і під кришкою протягом 30 хвилин, поки рис не вбере всю воду (її не буде на поверхні рису).

Потім рис застроміть очищені зубки часнику, і плов з часником потримайте на маленькому вогні ще 10 хвилин. Приготований плов з куркою і сухофруктами залиште в казані на 20 хвилин для настоювання, потім акуратно перемішайте і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Азербайджанський плов з сухофруктами і м'ясом Вірменський плов Пісний плов з грибами Плов без цибулі Плов з барбарисом і зірою Плов з курки з рисом Солодкий плов