Плов з куркою і томатною пастою простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Яскравий смак домашнього плову з куркою додасть томатна паста. Блюдо вийде соковитим і поживним. Ідеальне рішення для дружнього сімейного обіду або вечері. Оцініть простий рецепт приготування.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1,5 склянки
- Курка – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 60 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Часник – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати плов з куркою і томатною пастою легко! Промиваємо куряче м’ясо і нарізаємо його невеликими кубиками.
Подрібнюємо цибулю. Морква ріжемо будь-яким зручним способом на невеликі шматочки.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут шматочки м’яса до яскравого рум’янцю.
Додаємо цибулю з морквою і тушкуємо на слабкому вогні ще 5 хвилин.
Посипаємо продукти сіллю і спеціями за смаком.
Додаємо подрібнену зелень і томатну пасту.
Розмішуємо інгредієнти і тушкуємо їх 1-2 хвилини.
Далі додаємо промитий рис. Кладемо сюди ж очищені зубчики часнику.
Повністю заливаємо вміст холодною водою.
Готуємо страву на слабкому вогні під кришкою. Не розмішуємо.
Приготування займе близько 30 хвилин. Коли вся вода випарується, вимикаємо плиту.
Розмішуємо вміст і даємо йому настоятися під кришкою ще 10 хвилин.
Ароматний плов з куркою готовий. Ділимо його на порції і подаємо до столу!
Плов без цибулі Плов з куркою і часником Плов з м'ясом Плов з часником Плов у воці Розсипчастий плов з куркою