Пловом в наш час нікого не здивуєш. Маючи у себе на кухні мультиварку «Панасонік», ви завжди можете смачно нагодувати свою сім’ю пловом з куркою, що відрізняє його від інших способів приготування надзвичайні розсипчастість, ніжний смак і красивий колір. Куряче м’ясо для плову підходить будь-який, крім крилець. У цьому рецепті вам пропонується для аромату додати замість традиційних спецій трохи томатного соусу. Готуємо такий мультиварці на програмах «Випічка» і «Плов».


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 500 гр.
  • Рис білий – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Томатний соус – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати плов з куркою в мультиварці Панасонік, м’ясо курки добре промийте холодною водою і обсушити рушником. Потім наріжте його на невеликі шматочки.

Почистіть цибулю і моркву і будь-яким способом їх подрібніть.

В чашу мультиварки налийте пару столових ложок рослинного масла, перекладіть в неї шматочки курки і встановіть програму «Випічка» на 20 хвилин. Обсмажте курку, періодично помішуючи м’ясо лопаткою. Потім у чашу до м’яса перекладіть подрібнені цибулю та моркву і посмажте їх на тій же програмі ще 10 хвилин.

Ретельно промийте холодною водою потрібну кількість рису. Потім перекладіть його в чашу, до рису налийте воду з розрахунку на 1 частину рису – 2 частини води. Покладіть в чашу томатний соус і плов по своєму смаку посоліть. Покладіть на рісу часник або цілою головкою, або очищені зубки, як більше подобається.

Кришку мультиварки закрийте. Встановіть програму «Плов» на час за замовчуванням.

Після сигналу про завершення програми приготований плов з куркою акуратно перемішати лопаткою і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов з грибами Плов Плов з куркою Плов з куркою і часником Плов з м'ясом в мультиварці Плов з часником