Бурий рис славиться своїми корисними властивостями. З нього виходить не тільки смачний гарнір, але і поживний плов. Приготуйте блюдо з соковитим курячим м’ясом і подавайте до сімейного обіду!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • бурий Рис – 200 гр.
  • Куряче філе – 350 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 6 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати плов з бурого рису з куркою легко! Чистимо цибулину і подрібнюємо її. Викладаємо продукт в розігріту з маслом сковороду. Готуємо до напівпрозорості.

Натираємо на тертці моркву. Додаємо овоч до цибулі. Готуємо ще пару хвилин.

Куряче філе ріжемо на дрібні кубики. Викладаємо їх в піджарку. Солимо вміст, посипаємо спеціями і поливаємо невеликою кількістю води. Тушкуємо 10 хвилин.

Промиваємо і, при необхідності, перебираємо бурий рис. Викладаємо його в сковороду. Сюди ж додаємо лавровий лист і зубчики часнику. Заливаємо блюдо водою і готуємо його на слабкому вогні 40 хвилин.

Плов з бурого рису і курки готовий. Розмішуємо його, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу!

Пісний плов Плов Плов з куркою в казані на плиті Плов з куркою і часником Плов з куркою на сковороді Розсипчастий плов з куркою