Смачний і розсипчастий плов можна приготувати і в пакет для запікання, або рукаві, адже не всі мають каструлю або казан. Цей варіант дуже зручний, особливо коли ви обмежені в часі. Плов готується без обсмажування м’яса з овочами і рослинного масла, і його сміливо можна готувати для дієтичного або ПП харчування. Час готування плову в пакеті залежить від вашої духовки, тому блюдо в кінці запікання треба пробувати на готовність. Співвідношення рису і води для такого плову становить 1:2,5. Приправи можете додавати за своїм смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Рис пропарений – 1 склянка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати плов з куркою в пакет для запікання в духовці. Філе курки промийте холодною водою і гострим ножем наріжте на невеликі шматочки.

Солодкий перець очистіть від насіння, промийте і наріжте невеликими кубиками. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою.

Відміряйте потрібну кількість пропареного рису. Його не можна промивати.

У пакет для запікання щільно закріпіть кліпсою один кінець. Потім в пакет пересипте рис.

Поверх рису покладіть нашатковану перець і моркву.

На шар овочів укладіть шматочки курячого філе. Потім все по своєму смаку посипте сіллю і спеціями для плову. Покладіть в пакет очищені і роздавлені ножем зубки часнику. Потім налийте розраховану на кількість рису воду. Другий кінець пакету також щільно закріпіть. Потім пакет з пловом покладіть на деко. Готуйте плов в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 1 години.

По закінченні часу приготування пакет обережно розріжте, плов ложкою трохи перемішайте і спробуйте на смак і готовність рису.

Приготований плов у пакеті можете розкладати в порційні тарілки і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Плов Плов з курки з рисом Плов з куркою в духовці Плов з курячою грудкою Плов з пропаренным рисом