Якщо ви хочете швидко, ситно і смачно нагодувати сім’ю, то цей рецепт плову точно для вас. Все завдяки тому, що куряче м’ясо дуже швидко готується, при гасінні виходить ніжним і просочує своїм ароматом розсипчастий рис.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 450 гр.
- Куряче філе – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Часник – 3 – 5 зуб.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати плов з курячою грудкою на сковороді просто! Рис промийте проточною водою кілька разів, потім залийте окропом і залиште на 15-20 хвилин.
Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками і обсмажте на рослинному маслі до прозорості.
Моркву очистіть, помийте і дрібно наріжте. Додайте моркву на сковороду до цибулі і смажте протягом 3-5 хвилин.
Курячу грудку промийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте кубиками. Викладіть м’ясо на сковороду, смажте 10 хвилин разом з овочами. Потім посоліть, приправте і перемішайте.
Далі викладіть на сковорідку рис, влийте дві склянки води. Коли вода закипить, додайте часник, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте плов 25 хвилин на повільному вогні.
Коли плов буде готовий, зніміть його з вогню і дайте настоятися під кришкою 10-15 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дієтичний плов Плов Плов з курки з рисом Плов з куркою на сковороді Плов з курячою грудкою ПП плов з куркою Розсипчастий плов з куркою