Якщо ви хочете швидко, ситно і смачно нагодувати сім’ю, то цей рецепт плову точно для вас. Все завдяки тому, що куряче м’ясо дуже швидко готується, при гасінні виходить ніжним і просочує своїм ароматом розсипчастий рис.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 450 гр.
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Часник – 3 – 5 зуб.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати плов з курячою грудкою на сковороді просто! Рис промийте проточною водою кілька разів, потім залийте окропом і залиште на 15-20 хвилин.

Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками і обсмажте на рослинному маслі до прозорості.

Моркву очистіть, помийте і дрібно наріжте. Додайте моркву на сковороду до цибулі і смажте протягом 3-5 хвилин.

Курячу грудку промийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте кубиками. Викладіть м’ясо на сковороду, смажте 10 хвилин разом з овочами. Потім посоліть, приправте і перемішайте.

Далі викладіть на сковорідку рис, влийте дві склянки води. Коли вода закипить, додайте часник, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте плов 25 хвилин на повільному вогні.

Коли плов буде готовий, зніміть його з вогню і дайте настоятися під кришкою 10-15 хвилин, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дієтичний плов Плов Плов з курки з рисом Плов з куркою на сковороді Плов з курячою грудкою ПП плов з куркою Розсипчастий плов з куркою