Приготування в мультиварці плову з курячого філе відрізняється від стандартних рекомендацій (помістити продукти у чашу, посолити, залити водою і встановити програму) готування в цьому кухонному гаджеті. Куряче філе і овочі обов’язково треба спочатку обсмажити на програмі «Смаження», тоді страва вийде смачним. Плов з курячим філе буде легким, нежирним і його можна сміливо готувати для сімейного вечері.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряче філе – 200 гр.
- Рис білий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Соєвий соус – 50 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати плов з курячим філе в мультиварці, охолоджене або заздалегідь розморожене куряче філе промийте проточною водою і наріжте на невеликі шматочки.
Налийте в чашу мультиварки трохи рослинного масла і встановіть програму «Смаження» на 5 хвилин. Потім перекладіть в чашу шматочки філе і обсмажте до появи скоринки з усіх сторін, тоді м’ясо залишиться соковитим в готовому блюді.
Обсмажене куряче філе, посипте сіллю, додайте куркуму і лопаткою перемішайте.
Будь-яким способом подрібніть очищені моркву і цибулину, перекладіть їх у чашу і посмажте ще протягом 3 хвилин.
Потім налийте до цих інгредієнтів вказане в рецепті кількість соєвого соусу. Від буде смакової основою готового плову.
Рис (довгозерний або пропарений) промийте 5-8 разів холодною водою. Потім викладіть його рівним шаром поверх м’яса з овочами. Зубки часнику очистіть від лушпиння, розріжте на половинки і вставте в рис. Потім у чашу налийте (тонким струменем і по стінці) 500 мл гарячої води. Закрийте кришку мультиварки. Встановіть програму «Плов» або «Рис» на час за замовчуванням, що залежить від моделі вашої мультиварки.
Після сигналу про завершення програми відкрийте кришку мультиварки і лопаткою акуратно перемішайте плов.
Розсипчастий і ароматний плов з курячим філе готовий. Можете розкладати в порційні тарілки і подавати до вечері.
Смачного!