Приготуємо плов з м’ясом, курагою і родзинками. Пропонуємо використовувати м’якоть свинини з невеликими жировими прошарками. Таке м’ясо вийде особливо соковитим, насиченим і добре буде поєднуватися з фруктовими нотками. Звичайно, свинину можна замінити нестарой яловичиною, бараниною, курятиною – смак плову буде відрізнятися, але все одно вийде відмінним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- М’ясо – 600 – 700 гр.
- Рис білий – 170 гр.
- Морква – 1 – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 головка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Родзинки – 1 жменя
- Курага – 1 жменя
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати плов з м’ясом, курагою і родзинками, м’ясо промиваємо, обсушуємо рушником від зайвої вологи і нарізаємо на невеликі шматки.
В казан або об’ємну товстостінну сковороду наливаємо олію в такій кількості, щоб воно покривало дно шаром у півтора-два сантиметри.
Розігріваємо олію до температури гарячої і викладаємо шматки м’яса. Обсмажуємо з усіх боків на середньо-високому вогні, поки на поверхні не з’явиться легка скоринка.
В кінці обсмажування посипаємо м’ясо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Під час обсмажування м’яса моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на невеликі тонкі брусочки.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі чверть-кільця.
Викладаємо овочі в казан до смаженій м’ясу, зменшуємо вогонь до середнього, перемішуємо і продовжуємо готувати ще п’ять-десять хвилин.
Курагу і родзинки ретельно промиваємо в теплій воді, видаляємо можливі домішки і дефектні екземпляри. Злегка віджимаємо сухофрукти руками від рідини і викладаємо в казан до м’яса і овочів.
Рис покласти в сито, добре промиваємо під струменем проточної води. Крупа повинна стати напівпрозорою, а вода – виходити з рису повністю чистою. Так ми видалимо весь зайвий крохмаль і забезпечимо плову розсипчастість.
Викладаємо промитий рис товстим шаром у казан поверх м’яса і сухофруктів. Вирівнюємо.
Вливаємо гарячу воду в такій кількості, щоб вона покривала вміст казана на два сантиметри.
Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем, додаємо спеції для плову. Головку часнику промиваємо, але на часточки не ділимо.
Встановлюємо її цілком по центру казана і вдавлюємо в рис. Закриваємо казан кришкою і готуємо плов двадцять – двадцять п’ять хвилин. Вода повинна вбратися в рис. Потім вимикаємо плиту, а плов залишаємо під кришкою дійти до готовності ще на десять хвилин.
Після закінчення зазначеного часу готовий гарячий плов розкладаємо з казана по порційних тарілках і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов без цибулі Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом в казані Плов з м'ясом і курагою Плов з розсипчастим рисом Плов з часником Солодкий плов з курагою і родзинками