Перлова крупа, на жаль, не найулюбленіша в даний час, але вона нам рідна, ніж рис, та й до того ж добре насичує організм і містить мало калорій. Плов з перловки з грибами, які у нас у великій пошані, буде у вас напрочуд смачним блюдом для пісного столу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Перлова крупа – 1 склянка
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Майоран – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати плов з перловки з грибами? Зазначене у рецепті кількість перловки наскільки раз промиваємо холодною водою, перешкодимо в каструлю, заливаємо чистою водою у співвідношенні 1:3 і варимо на маленькому вогні протягом 30-40 хвилин, щоб крупа не розварилася в кашу, а зернятка залишилися розсипчастими. Якщо попередньо замочити крупу на кілька годин, то вона звариться за 20 хвилин.
Поки крупа вариться, чистимо і подрібнюємо цибулину і морквину. Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо в ньому нарізану цибулю до прозорості.
Потім до цибулі перекладаємо подрібнену моркву і обсмажуємо її, поки не стане м’якою.
Печериці миємо, нарізаємо середніми шматочками, перекладаємо в посуд для готування плову (казанок або глибоку сковорідку).
До грибів додаємо трохи рослинного масла, нарізані на пластинки часникові зубки, майоран і сіль за смаком. Тушкуємо печериці на невеликому вогні протягом 10-12 хвилин.
Потім обсмажені гриби перекладаємо рівним шаром зварену перловку.
Поверх перловки викладаємо обсмажені цибулю і моркву.
Потім всі ці інгредієнти посипаємо сіллю, акуратно перемішуємо лопаткою і тушкуємо на маленькому вогні до повного випаровування рідини.
Приготований «російський плов» з перловки з грибами розкладаємо в порційні тарілки, декоруємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Плов без цибулі Плов з печерицями Плов з часником Плов на сковороді Плов у каструлі