М’ясо індички займає друге місце по популярності після курки, і особливо ніжним і соковитим воно у всіх стравах буває стегна індички. Плов з стегна цієї птиці не виняток, до того ж він ще і дієтичним, так як індичка майже не містить жиру. Готувати плов можна у казані або каструлі з товстим дном, адже в мультиварці велика кількість порцій просто не поміщається.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Стегно індички – 1 кг
  • Рис білий – 3 ст.
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Часник – 2 головки
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати плов з стегна індички? М’якоть стегна індички промийте, обсушіть рушником і наріжте шматочками товщиною до 2 див. Почистіть цибулю, часник і моркву наріжте їх шматочками довільних розмірів і форми, як вам більше подобається. Зубки часнику залиште цілим. Для обсмажування інгредієнтів візьміть дві сковорідки, добре розігрійте в них рослинне масло і в одній обсмажте овочі, а в іншій порційно обсмажте шматочки індички.

Потім обсмажені овочі і індичку перекладіть в посуд для плову – казан або велику каструлю з товстим дном. Потім покладіть до обсмаженою інгредієнтів всі зазначені в рецепті спеції і сіль, перемішайте і залийте їх водою на 2 см вище рівня м’яса. Потім посуд не повністю прикрийте кришкою і тушкуйте казан (обсмажене м’ясо з овочами) на невеликому вогні протягом 35-40 хвилин від початку кипіння.

Ретельно (5-8) разів промийте холодною водою потрібну кількість рису. Коли м’ясо індички буде вже м’яким, рівним шаром викладіть поверх зірвака промитий рис. Зірвак з рисом вже не перемішуйте, інакше буде рисова каша. Тушкуйте плов на невеликому вогні і під закритою кришкою протягом 15 хвилин.

Потім рис застроміть часникові зубки. В плов долийте гарячу воду, щоб вона рис тільки злегка прикрила. Наливайте Воду потроху і по ложці, щоб в плові не утворилися «дірки». Продовжіть гасіння плову ще 15-20 хвилин, поки рис не вбере всю рідину і стане м’яким.

Потім вимкніть вогонь і залиште плов на 20 хвилин для настоювання. Після цього плов акуратно ложкою перемішайте і зніміть пробу.

Плов з стегна індички готовий. Можете викласти на велике красиве блюдо або розкласти в порційні тарілки і подати до столу.

Приємного апетиту і вдалих страв!

Плов Плов без цибулі Плов з часником Плов на сковороді Плов у каструлі