Плов зі свинини – це універсальне блюдо, яке можна готувати на відкритому вогні, газу або в мультиварці. Але особливо розсипчастим і ароматним він буде, якщо запекти його в духовці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Масло олію – 100 мл
- Рис басматі – 350 гр.
- Часник – 3 – 5 зуб.
- Вода – 1 л
- Куркума – 1 ч. л.
- Барбарис – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт плову з свинини в казані в духовці гранично простий! Свинину наріжте кубиками, посоліть і обсмажте до золотистої скоринки з усіх боків. Цибулю і моркву очистити, цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці.
М’ясо складіть у термостійку форму. На сковороді обсмажте цибулю і моркву.
Обсмажені овочі викладіть на м’ясо. Рис промийте проточною водою кілька разів. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і роздушіть кожен плоскою стороною ножа.
За засмажки з овочів розкладіть рис рівномірним шаром. Застроміть в нього часник і додайте барбарис. В окропі розведіть сіль і куркуму, залийте цією сумішшю заготовку.
Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, запікайте одну годину. Плов виходить розсипчастим і має приємний жовтий колір.
Смачного!