Плов зі свинини – це універсальне блюдо, яке можна готувати на відкритому вогні, газу або в мультиварці. Але особливо розсипчастим і ароматним він буде, якщо запекти його в духовці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Масло олію – 100 мл
  • Рис басматі – 350 гр.
  • Часник – 3 – 5 зуб.
  • Вода – 1 л
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Барбарис – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт плову з свинини в казані в духовці гранично простий! Свинину наріжте кубиками, посоліть і обсмажте до золотистої скоринки з усіх боків. Цибулю і моркву очистити, цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці.

М’ясо складіть у термостійку форму. На сковороді обсмажте цибулю і моркву.

Обсмажені овочі викладіть на м’ясо. Рис промийте проточною водою кілька разів. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і роздушіть кожен плоскою стороною ножа.

За засмажки з овочів розкладіть рис рівномірним шаром. Застроміть в нього часник і додайте барбарис. В окропі розведіть сіль і куркуму, залийте цією сумішшю заготовку.

Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, запікайте одну годину. Плов виходить розсипчастим і має приємний жовтий колір.

Смачного!

Пісний плов Плов Плов з м'ясом Плов з рисом басматі Плов з часником Розсипчастий плов зі свининою