Для сімейного обіду можна приготувати апетитний наваристий плов у утятнице. М’яка і соковита свинина стане ідеальним доповненням домашнього страви, а прянощі додадуть йому пікантний аромат.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 0,5 кг
- Рис білий – 1,5 склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Зелень – для прикраси
- Масло рослинне – мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування плову з свинини в утятнице на плиті. Подрібнюємо свинину і цибулю. Смажимо продукти в утятнице з рослинним маслом.
В розм’якшену інгредієнти кладемо сіль, перець і дві столові ложки томатної пасти. Розмішуємо масу.
Відправляємо в блюдо терту моркву. Знову розмішуємо і тушкуємо ще близько 10 хвилин.
Кладемо в гусятницю промитий рис і заливаємо його водою. Накриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 30 хвилин.
Плов у утятнице готовий. Розмішуємо його, розкладаємо по тарілках і доповнюємо зеленню за смаком. Приємного апетиту!
Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без м'яса Плов без моркви Плов з свинини в утятнице на плиті Плов зі свинини з рисом Плов зі свининою