Для сімейного обіду можна приготувати апетитний наваристий плов у утятнице. М’яка і соковита свинина стане ідеальним доповненням домашнього страви, а прянощі додадуть йому пікантний аромат.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 0,5 кг
  • Рис білий – 1,5 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Зелень – для прикраси
  • Масло рослинне – мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування плову з свинини в утятнице на плиті. Подрібнюємо свинину і цибулю. Смажимо продукти в утятнице з рослинним маслом.

В розм’якшену інгредієнти кладемо сіль, перець і дві столові ложки томатної пасти. Розмішуємо масу.

Відправляємо в блюдо терту моркву. Знову розмішуємо і тушкуємо ще близько 10 хвилин.

Кладемо в гусятницю промитий рис і заливаємо його водою. Накриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 30 хвилин.

Плов у утятнице готовий. Розмішуємо його, розкладаємо по тарілках і доповнюємо зеленню за смаком. Приємного апетиту!

Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без м'яса Плов без моркви Плов з свинини в утятнице на плиті Плов зі свинини з рисом Плов зі свининою