Яловичина, особливо в гарячому вигляді, дає страви, а в цьому рецепті плову, виражені аромат і смак м’яса. Приготування плову з яловичиною в духовці робить м’ясо особливо м’яким і рис розсипчастим, так і страва буде нежирне, ситне і смачне. Для плову беремо якісні яловичину, рис, цибулю, часник, моркву і спеціальну приправу для плову. Запікати плов можна в казані, каструлі з товстими стінками або в керамічних горщиках.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1.5 склянки
- Яловичина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Окріп – 500 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Спочатку підготуйте інгредієнти для приготування плову з яловичини в казані в духовці, щоб все було під рукою. Рис кілька разів промийте холодною водою. Почистіть і промийте овочі. Промитий і обсушенный серветкою шматок яловичини порізати на середні, розміром з волоський горіх, шматочки. Посуд для плову (казан або каструлю) поставте на плиту і розігрійте в ній оливкова олія.
Потім в розігрітому маслі обсмажте до рум’яної скоринки шматочки яловичини. До кінця смаження м’ясо посоліть за смаком.
Очищену цибулину наріжте тонкими чверть кільцями. Перекладіть цибулю до смаженій м’ясу і посмажте його на великому вогні до рум’яного кольору.
Моркву подрібнити на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою. Перекладіть її в казан і обсмажте до м’якості.
Поверх м’яса з овочами рівним шаром викласти промитий рис. Посипте його сіллю, приправою для плову і додайте листочки лавра і горошини чорного перцю.
Потім в казан налийте вказане в рецепті кількість кип’яченої води. Казан щільно запечатайте складеної в 2-3 шару фольгою.
Духовку розігрійте до 180°С. Казан з пловом помістіть в розігріту духовку і готуйте страву протягом 1 години. Після закінчення цього часу фольгу прочиніть і перевірити готовність рису. Якщо він ще твердоватый, то збільште час запікання.
Приготований плов з яловичиною залиште у вимкненій духовці на 20-30 хвилин для настоювання, потім перемішайте і можете подавати до столу.
Смачного!