Для приготування плову підходять ємності з товстими стінами і дном. У утятнице рисова крупа вийде смачний і розсипчастий, а яловичина легко розділяється на волокна.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яловичина – 500 гр.
- Рис білий – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло олію – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Зіра – за смаком
- Барбарис – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Часник – 5 зуб.
Процес приготування:
Щоб приготувати плов з яловичини в утятнице на плиті, рис замочити на 15-20 хвилин в теплій воді.
Яловичину помийте і наріжте кубиками.
Моркву наріжте соломкою, цибулю – півкільцями.
Гусятницю поставте на вогонь, влийте рослинне масло і обсмажте м’ясо до золотистої скоринки.
Потім додайте цибулю, смажте його, поки він не змінить колір.
Далі додайте моркву і продовжуйте смажити до м’якості моркви.
Промитий рис викладіть поверх засмажки з м’яса і овочів, посоліть, додайте зіру, барбарис, хмелі-сунелі, акуратно залийте вміст гусятниці водою.
Накрийте гусятницю кришкою, доведіть її вміст до кипіння і зменшіть вогонь. Через 10-15 хвилин застроміть в рис зубчики часнику і готуйте ще 15-20 хвилин. Плов виходить смачним і ароматним, подавайте його в гарячому вигляді.
Плов з барбарисом Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Справжній узбецький плов Узбецький плов Узбецький плов з яловичиною