Для приготування плову підходять ємності з товстими стінами і дном. У утятнице рисова крупа вийде смачний і розсипчастий, а яловичина легко розділяється на волокна.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Рис білий – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Барбарис – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Часник – 5 зуб.

Процес приготування:

Щоб приготувати плов з яловичини в утятнице на плиті, рис замочити на 15-20 хвилин в теплій воді.

Яловичину помийте і наріжте кубиками.

Моркву наріжте соломкою, цибулю – півкільцями.

Гусятницю поставте на вогонь, влийте рослинне масло і обсмажте м’ясо до золотистої скоринки.

Потім додайте цибулю, смажте його, поки він не змінить колір.

Далі додайте моркву і продовжуйте смажити до м’якості моркви.

Промитий рис викладіть поверх засмажки з м’яса і овочів, посоліть, додайте зіру, барбарис, хмелі-сунелі, акуратно залийте вміст гусятниці водою.

Накрийте гусятницю кришкою, доведіть її вміст до кипіння і зменшіть вогонь. Через 10-15 хвилин застроміть в рис зубчики часнику і готуйте ще 15-20 хвилин. Плов виходить смачним і ароматним, подавайте його в гарячому вигляді.

Плов з барбарисом Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Справжній узбецький плов Узбецький плов Узбецький плов з яловичиною