Сталик Ханкишиев знає толк в приготуванні правильного жирного плову. Тому, якщо ви хочете здивувати своїх гостей чудовим м’ясним блюдом, то цей перевірений рецепт вам точно знадобиться.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Баранина – 1 кг
  • Сало курдючне – 300 – 350 гр.
  • Рис білий – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 шт.
  • Часник – 2 – 3 шт.
  • Морква – 2 – 3 шт.
  • Перець чилі – 1 – 3 шт.
  • Зіра – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов за рецептом Сталика Ханкишиева з баранини в казані просто! Овочі вимити. Моркву наріжте соломкою, цибулю – півкільцями. З часнику зніміть верхній шар лушпиння і обріжте корінці.

М’ясо помийте, обсушити паперовими рушниками і наріжте кубиками середнього розміру.

Рис кілька разів промийте водою і замочіть на деякий час. Поставте Казан на вогонь, влийте в нього соняшникову олію, викладіть курдючне сало і одну цибулину, обсмажте їх до золотистого кольору і приберіть з казана.

Потім викладіть в казан цибулю, обсмажте його до красивого золотистого кольору. Далі викладіть м’ясо, обсмажте разом з цибулею. Потім всипте подрібнену моркву, продовжуйте смажить 10-15 хвилин. Після цього зменшіть вогонь і всипте зіру.

Влийте воду і викладіть в казан головки часнику і стручкової перець. Дайте зирваку покипіти 30-40 хвилин, потім додайте сіль.

З рису злийте воду і викладіть його в казан, залийте вміст казана окропом, рис повинен бути повністю покритий водою. Вогонь повинен бути максимальним. Плов буде інтенсивно кипіти і поступово рівень води зменшиться, шумівкою зберіть рис в середину казана і продовжуйте готувати вже на середньому вогні.

Накрийте казан кришкою і тушкуйте плов ще 20-25 хвилин до повної готовності. Потім перемішайте вміст казана. Плов подавайте на стіл в гарячому вигляді, прикрасивши його головками часнику.

Приємного апетиту!

Плов з бараниною Плов з бараниною в казані на плиті Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з часником Справжній узбецький плов Узбецький плов з бараниною