Плов з грибами в казані готують не тільки в пісні дні. Цим смачним і ситним стравою можна урізноманітнити повсякденне меню і за смаком воно підійде прихильникам правильного або дієтичного харчування. Для плову підходять будь-які гриби, але, безсумнівно, смачніше буде він з лісовими. Сорт рису, плову не має особливого значення, вибираємо його за своїм бажанням. Обсмажуємо овочі і готуємо плов відразу в казані.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1.5 склянки
  • Вода – 3 склянки
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати плов з грибами в казані. Почистіть і промийте моркву і цибулини. Цибулю наріжте на тонкі півкільця, а моркву наріжте тонкою соломкою.

Гриби для плову (свіжі або попередньо розморожені) наріжте на шматочки і трохи обсмажте на окремій сковорідці, поки випарується весь грибний сік.

Казан помістіть на великий вогонь і добре розігрійте в ній рослинне масло. Потім в казан перекладіть цибульні півкільця і обсмажте їх до легкого рум’яного кольору. До смаженій луку перекладіть нашатковану моркву і посмажте її до м’якості. Овочі в казані не забувайте періодично помішувати, щоб не підгоріли.

Потім в казан до овочів перекладіть злегка обсмажені гриби, насипте до них зазначені в рецепті приправи, перемішайте і витримайте на великому вогні 1-2 хвилини, щоб приправи розкрили свій аромат.

Вибраний для плову рис кілька разів промийте холодною водою і потім рівним шаром викладіть поверх грибів з овочами. Налийте в казан 3 склянки крутого окропу і плов посипте сіллю по своєму смаку. Готуйте плов на великому вогні, поки рис не забере всю рідину. Потім казан прикрийте кришкою і тушкуйте плов вже на маленькому вогні протягом 20 хвилин. За пару хвилин до закінчення готування покладіть в плов очищені зубки часнику.

Приготований плов з грибами в казані акуратно перемішайте, зніміть пробу і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов Пісний плов з грибами Плов Плов без моркви Плов в казані Плов з круглозерним рисом Плов з куркумою