Апетитний і насичений за смаком плов виходить з додаванням соковитої свинини. Здивуйте рідних оригінальним способом приготування. Домашній рецепт передбачає використання гусятниці і духової шафи.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис білий – 300 гр.
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування плову зі свининою в утятнице в духовці. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо до прозорості в сковороді з рослинним маслом.
Свинину ділимо на невеликі шматочки. Викладаємо до цибулі і смажимо до яскравого рум’янцю і хрусткої скориночки.
Будь-яким зручним способом подрібнюємо моркву. Додаємо в сковороду. Посипаємо масу сіллю і спеціями, тримаємо на вогні пару хвилин і знімаємо з плити.
Рівномірно розподіляємо піджарку по дну гусятниці. Зверху кладемо рис і заливаємо все це водою.
Ставимо форму в духовку на 1 годину. Оптимальна температура для приготування – 180-200 градусів.
Готовий плов зі свининою розмішуємо і розкладаємо по тарілках. Доповнюємо соліннями і подаємо до столу!
Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов без моркви Плов з круглозерним рисом Плов зі свинини з рисом