Одним з варіантів заготовки на зиму полуниці з цукром як сирого варення буде подрібнення цієї ягоди на м’ясорубці. Воно виходить чимось середнім між протертою ягодою і подрібненої блендером. Текстура приготованого варення виходить більш густий. Для тривалого зберігання співвідношення полуниці і цукру береться 1:2.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Готувати полуницю через м’ясорубку з цукром на зиму просто! Полуницю ретельно промийте під проточною водою і потім видаліть плодоніжки. Ягоди перекладіть в окрему глибоку посуд.

Потім полуницю засипте розрахованим кількістю цукру і поставте її на 2 години, а краще на ніч у холодне місце, щоб ягода дала свій сік.

Після закінчення цього часу ягоди з цукром акуратно перемішайте дерев’яною ложкою.

М’ясорубку обшпарте окропом. Потім перекрутіть через неї полуницю з цукром. Розмір отворів решітки вибирайте за власним смаком.

Отримане полуничне пюре розлийте у заздалегідь простерилізовану сухим способом баночки.

Потім поверх варення в баночках насипте по ложці цукру і закрийте їх стерильними кришками, навіть можна пластиковими. Полуниця через м’ясорубку з цукром готова. Перенесіть її на зберігання у холодній місце. Протягом 6 місяців полуниця добре буде зберігати свої аромат, смак і корисні властивості.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці без варіння Заготовки з полуниць на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму Протерта полуниця з цукром без варіння на зиму