Одним з варіантів заготовки на зиму полуниці з цукром як сирого варення буде подрібнення цієї ягоди на м’ясорубці. Воно виходить чимось середнім між протертою ягодою і подрібненої блендером. Текстура приготованого варення виходить більш густий. Для тривалого зберігання співвідношення полуниці і цукру береться 1:2.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Готувати полуницю через м’ясорубку з цукром на зиму просто! Полуницю ретельно промийте під проточною водою і потім видаліть плодоніжки. Ягоди перекладіть в окрему глибоку посуд.
Потім полуницю засипте розрахованим кількістю цукру і поставте її на 2 години, а краще на ніч у холодне місце, щоб ягода дала свій сік.
Після закінчення цього часу ягоди з цукром акуратно перемішайте дерев’яною ложкою.
М’ясорубку обшпарте окропом. Потім перекрутіть через неї полуницю з цукром. Розмір отворів решітки вибирайте за власним смаком.
Отримане полуничне пюре розлийте у заздалегідь простерилізовану сухим способом баночки.
Потім поверх варення в баночках насипте по ложці цукру і закрийте їх стерильними кришками, навіть можна пластиковими. Полуниця через м’ясорубку з цукром готова. Перенесіть її на зберігання у холодній місце. Протягом 6 місяців полуниця добре буде зберігати свої аромат, смак і корисні властивості.
Смачних і вдалих заготовок!