Простий і швидкий рецепт приготування вишні в сиропі. Таке блюдо чимось нагадує варення, але виходить навіть більш смачним і ароматним. Зберігається воно дуже добре, так що ласувати соковитою вишнею ви зможете навіть у найхолодніші зимові місяці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,2 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Готувати вишню в сиропі з кісточками на зиму легко! Промиваємо вишню і даємо їй обсохнути.

Засипаємо цукор в каструлю, заливаємо його водою і ставимо на повільний вогонь. Помішуючи, поступово нагріваємо солодку масу.

Сироп готуємо до густоти, після чого знімаємо його з вогню.

Ягоди вишні протикаємо зубочисткою, щоб вони пустили сік.

Закладаємо вишню в сироп.

Доводимо масу до кипіння, періодично знімаючи піну, а потім варимо ягоди протягом 5 хвилин.

Повторюємо ці дії ще два рази.

Знімаємо ягоди з вогню.

Розкладаємо вишню в простерилізовані банки, закриваємо їх стерилізованими кришками.

Банки перевертаємо догори дном, накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Готову вишню в сиропі зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Варення Варення з вишні з кісточками Варення з цілими ягодами вишні з кісточками Вишня в сиропі з кісточками на зиму Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму