Помідори часточками по-корейськи – відмінна закуска, яка виходить дуже смачною і готується досить швидко. Таку гостру закуску можна поставити і на святковий стіл, і подати до гарячого страви на вечерю. Секрет приготування насичених і неймовірно смачних помідорів по-корейськи простий – необхідно дотримувати правильні пропорції інгредієнтів.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Кріп – 0,5 пучків
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Паприка (гостра) – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати помідори часточками по-корейськи? Петрушку і кріп промити і дрібно порубаєте.

Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння, наріжте невеликими шматочками і подрібніть в блендері.

Далі до отриманої суміші додайте пропущений через прес часник, рослинне масло, оцет, цукровий пісок і сіль. Потім всипте спеції – коріандр і гостру паприку. Паприку за бажанням можна замінити чорним і червоним меленим перцем. Все перемішайте і залиште в стороні на пару хвилин. Потім всипте сюди ж дрібно січену зелень і знову перемішайте.

Помідори промити, обсушити і розрізати на 4-6 частин (це буде залежати від розміру томатів). Помідори для цієї закуски краще вибирати з щільною м’якоттю, не дуже соковиті.

Викладаємо в банку нарізані помідори і підготовлену заправку по черзі шарами, поки не закінчаться інгредієнти.

закрийте Банку кришкою і переверніть догори дном. У такому вигляді поставте в холодильник, це допоможе ретельно промаринуватися верхнього шару томатів. Маринуватися помідори будуть 24 години. За цей час кілька разів перевертайте ємність у вихідне положення і ставте в холодильник, через час діставайте, перевертайте дном вгору і відправляйте далі маринуватися.

Мариновані помідори часточками по-корейськи готові! Насолоджуйтесь їх смаком і ароматом!

Приємного вам апетиту!

Малосольні помідори Мариновані помідори за добу з зеленню Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори холодним способом Помідори часточками без стерилізації Солодкі помідори з часником