Помідори по-корейськи в банку за добу – це відмінна альтернатива маринованою помідорів. Процес підготовки займає не більше півгодини, близько доби йде на те, щоб помідори промариновались – і все готово! Смачні і в міру гострі, з великою кількістю зелені, додаванням гострого і болгарського перцю вони містять велику різноманітність смаків і ароматів. Пробувати помідори можна вже через 8-10 годин, однак, найсмачнішими вони стають через 24 години.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Часник – 2 головки
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Готувати помідори по-корейськи в банку за добу одне задоволення! Болгарський і гострий перець промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Потім перець розрізаємо на 4-6 частин і кладемо в блендер. Туди ж відправляємо очищений часник. Подрібнюємо овочі на високій швидкості до стану пюре.

Помідори ретельно промиваємо в теплій проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм обсохнути. Потім кожен помідор розрізаємо навпіл і видаляємо плодоніжки. Після чого нарізаємо помідори на 4-6 частин. У сотейнику змішати рослинне масло, сіль, цукор і оцет. Розігріваємо і помішуємо до розчинення солі та цукру. Знімаємо соус з вогню і даємо їй охолонути.

Зелень ретельно промиваємо під струменем прохолодної проточної води, викладаємо на кухонний рушник і даємо їй обсохнути від води протягом 15-20 хвилин. Потім дрібно рубаємо її ножем.

Після того, як заправка охолола до кімнатної температури, додаємо в неї подрібнену суміш перців з часником і зелень, всі інгредієнти добре перемішуємо.

В чисту суху банку викладаємо нарізані помідори, заправляємо їх підготовленим маринадом і закриваємо капроновою кришкою. Трохи потрясем банку, щоб всі інгредієнти перемішалися між собою, а помідори пустили сік. Перевертаємо банку догори дном, ставимо в миску і відправляємо в холодильник. Через добу наші помідори придбають приємний пікантний смак, і їх можна буде подавати на стіл. Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Гострий салат з помідорів на зиму Малосольні помідори класичні Помідори без стерилізації на зиму Помідори холодним способом Помідори чилі на зиму Салат з червоних помідорів на зиму