Оригінальну закуску з помідорів у желатиновій заливці можна законсервувати, що дозволить залишити страву на довге зберігання. Апетитна закуска буде доповнювати ваші страви на цілий рік.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Желатин харчовий – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Гвоздика – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати консервовані помідори в желатині. Желатин заливаємо 500 мл води і залишаємо набухати 40-60 хвилин.

Після того, як желатин досить розбухне, проціджуємо його і заливаємо рештою 1,5 літрами води. Ставимо на повільний вогонь.

До желатину додаємо цукор, сіль і столовий оцет, перемішуємо і варимо ще 5-7 хвилин. Потім знімаємо з плити. Заливка готова.

Помідори промиваємо під водою і ріжемо на половинки.

Розкладаємо помідори в стерилізовані банки, додаємо горошини чорного перцю і гвоздику за смаком. Заливаємо вміст банок заливкою.

Банки закриваємо кришками і ставимо на рушник у велику каструлю, наповнену водою. Доводимо до кипіння і тримаємо на вогні ще 10 хвилин.

Після даємо консервації повністю охолонути в прохолодному місці. Помідори у желатиновій заливці готові!

Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори як в магазині Помідори на зиму пальчики оближеш Томати, залиті окропом