Заготівля з томатів з петрушкою і цибулею може подаватися у вигляді салату або холодної закуски. Приємна пряність, легка гострота і приголомшливий вабливий аромат цієї закуски викличе у вас непереборне бажання готувати її кожен рік.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори (сорти «Зливу») – 0,8 кг
- Цибуля ріпчаста – 6 головок
- Часник – 10 зуб.
- Петрушка – 200 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори часточками з петрушкою на зиму. Зелень петрушки вимийте під проточною водою. Часник очистіть від лушпиння. Подрібніть інгредієнти ножем на невеликі шматочки. Укладіть їх у стерильні банки.
Вимиті помідори розрізати на середні шматочки по 3 см і виріжте місце кріплення до плодоніжки. Складіть помідори в банки.
Очищений і промитий під проточною водою цибулю, наріжте кільцями по 1 см. товщиною і покладіть на помідори.
Прогрійте масло в сотейнику і гаряче додайте в банки по 2 ст. л. кожну.
Закип’ятіть в каструлі воду, всипте цукор і сіль, розмішайте і потримайте на вогні 5 хвилин. Вимкніть конфорку, влийте оцет, перемішайте і вилийте маринад в тару.
Прикрийте банки кришками і поставте в широку каструлю стерилізуватися 15 хвилин. Банку повинна бути у воді до плічок.
Акуратно дістаньте гарячі банки і закупорьте кришками. Переверніть тару догори дном і укутайте вовняною ковдрою. Залиште помідори повільно остигати на добу, а потім перемістіть його в місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Помідори з маслом на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори часточками з часником Помідори часточками на зиму Різані помідори з цибулею на зиму Салат з помідорів з часником на зиму Салат з червоних помідорів на зиму