Желатин в черрі при консервуванні додають для того, щоб після всіх маніпуляцій томати в заготівлі добре зберігали свою форму, були твердими і пружними.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори черрі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Кріп – 50 гр.
  • Вода – 1 л
  • Желатин харчовий – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 6 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Готувати помідори черрі в желатині легко! Томати ретельно вимити. Якщо черрі попалися великі, порізати навпіл.

Цибулини почистити, сполоснути і порізати тонкими пластинами.

На дно вимитої банки покласти кілька гілочок митого кропу. Крім зелені можна брати парасольки.

Туди ж відправити горошини перцю і покласти кілька пластинок лука. Цибуля прикрити помідорами черрі, виклавши їх зрізами вниз.

Наповнити до країв банки вмістом, чергуючи шари з чері та цибулі. Залити желатин невеликою кількістю води по інструкції і дати йому набрякнути.

Влити в каструлю воду, розмішати в ній сіль та цукровий пісок. Довести до кипіння, викласти в желатинову масу. Перемішати до розчинення желатину, влити оцет. Прибрати маринад з вогню.

Влити в банки з заготовками маринад і прикрити їх кришками.

В широку каструлю на дно застелити рушник в декілька шарів, поставити туди заготовки і влити гарячу воду до шийок банок. Дати воді покипіти на інтенсивному вогні 10 хв.

Банки закрутити кришками і перевернути догори дном, укутати в ковдру.

Після охолодження протягом доби заготовки зажелируются, їх можна віднести на зберігання в підвал.

Приємного апетиту!

Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори як в магазині Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Томати, залиті окропом