Желатин в черрі при консервуванні додають для того, щоб після всіх маніпуляцій томати в заготівлі добре зберігали свою форму, були твердими і пружними.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори черрі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Кріп – 50 гр.
- Вода – 1 л
- Желатин харчовий – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 6 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
Готувати помідори черрі в желатині легко! Томати ретельно вимити. Якщо черрі попалися великі, порізати навпіл.
Цибулини почистити, сполоснути і порізати тонкими пластинами.
На дно вимитої банки покласти кілька гілочок митого кропу. Крім зелені можна брати парасольки.
Туди ж відправити горошини перцю і покласти кілька пластинок лука. Цибуля прикрити помідорами черрі, виклавши їх зрізами вниз.
Наповнити до країв банки вмістом, чергуючи шари з чері та цибулі. Залити желатин невеликою кількістю води по інструкції і дати йому набрякнути.
Влити в каструлю воду, розмішати в ній сіль та цукровий пісок. Довести до кипіння, викласти в желатинову масу. Перемішати до розчинення желатину, влити оцет. Прибрати маринад з вогню.
Влити в банки з заготовками маринад і прикрити їх кришками.
В широку каструлю на дно застелити рушник в декілька шарів, поставити туди заготовки і влити гарячу воду до шийок банок. Дати воді покипіти на інтенсивному вогні 10 хв.
Банки закрутити кришками і перевернути догори дном, укутати в ковдру.
Після охолодження протягом доби заготовки зажелируются, їх можна віднести на зберігання в підвал.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори як в магазині Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Томати, залиті окропом