Гірчицю господині використовують не тільки як приправу до м’ясної страви, але і як хороший консервант для заготівель на зиму. У цьому рецепті вам пропонується засолити зелені помідори з гірчицею. Солимо помідори холодним способом, в банках і під капроновою кришкою. За цим способом можна засолити багато помідорів, адже це швидко і просто.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори зелені – 1.5 кг
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець запашний – 10 шт.
  • Гірчиця порошок – 2 ст. л.
  • Часник – 12 зуб.
  • Кріп – 1 пучок
  • Листя вишні – 4 шт.
  • Листя чорної смородини – 4 шт.
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Готувати зелені помідори з гірчицею під капроновою кришкою легко! Підготуйте все необхідне для засолювання помідорів.

Банки помийте і обшпарте окропом.

Почистіть від лушпиння зубки часнику.

Помідори промийте холодною водою і обшпарте окропом.

Зелень промийте водою.

На дно банок покладіть кілька зубків часнику і частина горошків перцю.

Потім в банки компактно і пошарово укладайте підготовлені помідори.

Шари помідорів пересипайте сіллю, цукром і гірчицею, додайте до них інші зубки часнику і горошини перцю. Таким чином укладіть в банки все помідори і використовуйте розраховане кількість сухих інгредієнтів.

Поверх помідорів полижите в банки зелене листя смородини, вишні і кріп.

Залийте помідори охолодженою кип’яченою водою, заповнюючи її до самого верху.

Банки закрийте чистими капроновими кришками.

Перенесіть помідори в темне холодне місце. Через 3 тижні помідори добре заквасятся, і їх можете подати до столу.

Вдалих заготовок!

Закуска з помідорів на зиму Помідори без оцту і без стерилізації Помідори з гірчицею Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту