Любителі солоних помідорів точно знають, що ідеальні помідори виходять тільки в бочці. Рецепт помідорів в бочці на зиму зробить вас справжнім професіоналом у справі заготівлі овочів на зиму. Помідори за цим рецептом виходять дуже соковитими, смачними і ароматними.
Інгредієнти: на 30 порц.
- Помідори зелені – 25 кг
- Часник – 5 головок
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Лавровий лист – 6 шт.
- Листя хрону – 15 шт.
- Селера – 15 шт.
- Листя вишні – 6 шт.
- Листя чорної смородини – 6 шт.
- Кріп – 5 пучків
- Сіль – 1 кг
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідор в бочці на зиму? Помідори перебрати, помити і трохи просушити. Листя хрону, смородини, вишні, кріп і селеру помити і крупно порвати руками. Бочку ретельно помити, на її дно викласти половину підготовленої зелені, а також неочищені зубчики часнику. Щільно укласти в відро на зелень помідори.
Зверху на помідори викласти половину зелені, а також чорний і червоний перець горошком, лавровий лист.
Залишити заготовлені таким чином помідори настоюватися на кілька діб.
Після цього приготувати розсіл. Для цього у великій каструлі з’єднати воду і сіль, вимісити розсіл до повного розчинення солі. Отриману рідину залити в бочку до помідорів. Накрити бочку з помідорами тарілкою і притиснути пресом. Зберігати готові помідори в бочці на зиму в холодному темному місці. Соковита закуска готова до подачі на стіл!
Квашені помідори Помідори без оцту на зиму Помідори холодним способом Солоні зелені помідори Солоні помідори без оцту холодним способом