Любителі солоних помідорів точно знають, що ідеальні помідори виходять тільки в бочці. Рецепт помідорів в бочці на зиму зробить вас справжнім професіоналом у справі заготівлі овочів на зиму. Помідори за цим рецептом виходять дуже соковитими, смачними і ароматними.


Інгредієнти: на 30 порц.

  • Помідори зелені – 25 кг
  • Часник – 5 головок
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Листя хрону – 15 шт.
  • Селера – 15 шт.
  • Листя вишні – 6 шт.
  • Листя чорної смородини – 6 шт.
  • Кріп – 5 пучків
  • Сіль – 1 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідор в бочці на зиму? Помідори перебрати, помити і трохи просушити. Листя хрону, смородини, вишні, кріп і селеру помити і крупно порвати руками. Бочку ретельно помити, на її дно викласти половину підготовленої зелені, а також неочищені зубчики часнику. Щільно укласти в відро на зелень помідори.

Зверху на помідори викласти половину зелені, а також чорний і червоний перець горошком, лавровий лист.

Залишити заготовлені таким чином помідори настоюватися на кілька діб.

Після цього приготувати розсіл. Для цього у великій каструлі з’єднати воду і сіль, вимісити розсіл до повного розчинення солі. Отриману рідину залити в бочку до помідорів. Накрити бочку з помідорами тарілкою і притиснути пресом. Зберігати готові помідори в бочці на зиму в холодному темному місці. Соковита закуска готова до подачі на стіл!

Квашені помідори Помідори без оцту на зиму Помідори холодним способом Солоні зелені помідори Солоні помідори без оцту холодним способом