Домашня консервація – величезне поле для фантазії і експериментів, шляхом яких можна домогтися свого улюбленого смаку з поєднання різних спецій. Цей рецепт сподобається в першу чергу прихильникам селери, помідори в комбінації з цієї пряної спецією виходять солодкими з приємним ароматом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 2 зуб.
- Селера – 2 – 4 гілки
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чилі – за смаком
- Гірчиця французька – 0.5 ч. л.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Вода – 750 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Готувати помідори, консервовані солодкі з селерою просто! Банки для закаток помийте з харчовою содою, потім стерилізуйте над окропом або в духовці. Кришки опустіть в окріп і потримайте їх там пару хвилин.
Овочі та зелень вимити, розкладіть на рушниках, щоб стекла вода. Часник очистіть від лушпиння. У кожну банку покласти селеру, якщо гілочки великі, то краще їх нарізати, зубчики часнику, насіння гірчиці, перець горошком і лавровий лист.
Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, наріжте смужками. Помідори проколіть біля плодоніжки виделкою і розкладіть їх по банках, чергуючи з болгарським перцем.
У каструлю налийте воду і закип’ятити її. Залийте окропом банки з овочами і залиште на 15 хвилин. потім злийте воду і повторіть процедуру ще раз.
В третій раз закип’ятіть воду, додайте в неї сіль і цукор, розмішуйте до тих пір, поки вони не розчиняться.
В банки влийте оцет, потім гарячий маринад, герметично закрийте домашню заготовку кришками.
Остудіть загортання в перевернутому стані під теплим пледом. Зберігайте помідори з селерою в сухому прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на зиму Помідори з гірчицею Помідори з гірчицею на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори з часником