Домашня консервація – величезне поле для фантазії і експериментів, шляхом яких можна домогтися свого улюбленого смаку з поєднання різних спецій. Цей рецепт сподобається в першу чергу прихильникам селери, помідори в комбінації з цієї пряної спецією виходять солодкими з приємним ароматом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Часник – 2 зуб.
  • Селера – 2 – 4 гілки
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чилі – за смаком
  • Гірчиця французька – 0.5 ч. л.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Вода – 750 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Готувати помідори, консервовані солодкі з селерою просто! Банки для закаток помийте з харчовою содою, потім стерилізуйте над окропом або в духовці. Кришки опустіть в окріп і потримайте їх там пару хвилин.

Овочі та зелень вимити, розкладіть на рушниках, щоб стекла вода. Часник очистіть від лушпиння. У кожну банку покласти селеру, якщо гілочки великі, то краще їх нарізати, зубчики часнику, насіння гірчиці, перець горошком і лавровий лист.

Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, наріжте смужками. Помідори проколіть біля плодоніжки виделкою і розкладіть їх по банках, чергуючи з болгарським перцем.

У каструлю налийте воду і закип’ятити її. Залийте окропом банки з овочами і залиште на 15 хвилин. потім злийте воду і повторіть процедуру ще раз.

В третій раз закип’ятіть воду, додайте в неї сіль і цукор, розмішуйте до тих пір, поки вони не розчиняться.

В банки влийте оцет, потім гарячий маринад, герметично закрийте домашню заготовку кришками.

Остудіть загортання в перевернутому стані під теплим пледом. Зберігайте помідори з селерою в сухому прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на зиму Помідори з гірчицею Помідори з гірчицею на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори з часником