Перед вами рецепт консервування помідорів на зиму у 2-літрових банках. Помідори виходять дуже смачними, з легким пікантним смаком. Додавання в процесі приготування лимонної кислоти дозволить зберегти заготовку на більш тривалий термін. Незвичайний смак і аромат томатам додасть гірчиця і перець чилі.л.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 1,3 кг
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Для маринаду: –
- Перець духмяний горошок – 9 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Як почати готувати помідори консервовані у 2 літрових банках? Томати ретельно вимийте. Укропные парасольки, очищені зубчики часнику і перець чилі, порізаний на невеликі шматочки, покладіть на дно стерилізованою банки. Далі заповніть ємність чистими томатами, щільно укладаючи їх між собою.
Банку з помідорами необхідно залити киплячою водою, накрити кришкою і залишити на 8 хвилин. Після цього злийте рідину і залийте свіже окріп, залиште на 5 хвилин. Через час знову злийте рідину.
Приготуємо маринад. Воду необхідно закип’ятити, після цього всипати в неї сіль, цукровий пісок, насіння гірчиці. Також додайте духмяний перець і лавровий лист. З моменту закипання проваріть маринад протягом 2-3 хвилин.
В ємність з помідорами слід всипати лимонну кислоту.
Гарячим маринадом залийте томати і відразу ж закупорьте кришкою.
Ємність з консервацією переверніть шийкою вниз і укутайте ковдрою. У такому вигляді повністю остудіть. На зберігання перемістіть помідори в темне і прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори з лимонною кислотою Мариновані помідори з часником Мариновані помідори пальчики оближеш