Перед вами рецепт консервування помідорів на зиму у 2-літрових банках. Помідори виходять дуже смачними, з легким пікантним смаком. Додавання в процесі приготування лимонної кислоти дозволить зберегти заготовку на більш тривалий термін. Незвичайний смак і аромат томатам додасть гірчиця і перець чилі.л.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 1,3 кг
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Для маринаду: –
  • Перець духмяний горошок – 9 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Як почати готувати помідори консервовані у 2 літрових банках? Томати ретельно вимийте. Укропные парасольки, очищені зубчики часнику і перець чилі, порізаний на невеликі шматочки, покладіть на дно стерилізованою банки. Далі заповніть ємність чистими томатами, щільно укладаючи їх між собою.

Банку з помідорами необхідно залити киплячою водою, накрити кришкою і залишити на 8 хвилин. Після цього злийте рідину і залийте свіже окріп, залиште на 5 хвилин. Через час знову злийте рідину.

Приготуємо маринад. Воду необхідно закип’ятити, після цього всипати в неї сіль, цукровий пісок, насіння гірчиці. Також додайте духмяний перець і лавровий лист. З моменту закипання проваріть маринад протягом 2-3 хвилин.

В ємність з помідорами слід всипати лимонну кислоту.

Гарячим маринадом залийте томати і відразу ж закупорьте кришкою.

Ємність з консервацією переверніть шийкою вниз і укутайте ковдрою. У такому вигляді повністю остудіть. На зберігання перемістіть помідори в темне і прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Закрутки помідорів на зиму Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори з лимонною кислотою Мариновані помідори з часником Мариновані помідори пальчики оближеш