Консервовані помідори – це спосіб заготівлі, який дозволяє нам заготовити помідори про запас на зиму. Використання аспірину в закатці дозволяє їй надійно зберігатися свою зиму, так як аспірин знищує всі мікроби і створює сприятливе середовище для тривалого зберігання.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Помідори свіжі – 3,5 кг
- Морква – 1 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Петрушка – 2 гілки
- Перець духмяний горошок – 3 – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 5 – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Для маринаду: –
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Аспірин (на банку) – 3 шт.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт помідорів, консервованих з аспірином простий у приготуванні! На дно простерилізованій банки укладаємо колечка очищеної моркви, кільця ріпчастої цибулі і гілочки петрушки, лавровий лист і парасольку кропу.
В банку щільно укладаємо промиті помідори і заливаємо окріп по саме горлечко банки. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо помідори на 20-25 хвилин, щоб вони добре прогрілися.
На банку надягаємо кришку з отворами і зливаємо воду в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь, додаємо сіль і цукор. Перемішуємо і доводимо маринад до кипіння. Після закипання проварюємо маринад 3 хвилини і знімаємо з вогню. У банку насипаємо лимонну кислоту і додаємо аспірин.
Гарячий маринад заливаємо в банку, щільно закручуємо прокип’яченої кришкою і перевертаємо банку догори дном. Залишаємо помідори до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо банки на зберігання в темне прохолодне місце.
Консервовані помідори Помідори гарячим способом Помідори з аспірином Помідори з цибулею без стерилізації на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори під капроновою кришкою