Смачна заготовка з помідорів стане ще апетитніше і соковитіше якщо приготувати її з цибулею і маслом! А нарізавши помідори часточками, ми допоможемо їм краще просочитися спеціями і ароматом зелені. Таке блюдо приємно здивує ваших домочадців, а полиці з ними швидко спорожніють!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часникові стрілки мариновані – 4 зуб.
- Петрушка – 10 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Корінь хрону – 10 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати помідори часточками з цибулею і маслом на зиму просто! Помідори ріжемо на половинки або 4 частини, видаляючи при цьому черешки.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями або півкільцями, якщо цибуля дуже великий.
Часник також очищаємо і ділимо на часточки. Дольки ріжемо нетовстими пластинками.
Свіжу зелень дрібно кришимо ножем.
Тепер беремо стерилізовані банки і кладемо на дно трохи зелені, тертого кореня хрону, цибулі і часнику. Потім викладаємо помідори і знову кладемо зелень, цибулю і часник.
В каструлі готуємо маринад. Для цього у воду кладемо перець, гвоздику, лавровий лист і цукор з сіллю, доводимо все до кипіння і повного розчинення сипучих продуктів. Знімаємо з вогню і вливаємо оцет і рослинне масло.
Розмішуємо і заливаємо маринадом помідори. Закочує банки і перевертаємо їх на кришечки. Чекаємо повного остигання і ставимо в холодне місце.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без стерилізації на зиму Помідори з гвоздикою на зиму Помідори з цибулею без стерилізації на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом