Для тих, хто не любить використовувати оцет домашньої консервації, підійде рецепт з лимонною кислотою. Спробуйте закуску з соковитих і ароматних помідорів по простому рецептом.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати помідори консервовані з лимонною кислотою? Помідори миємо в холодній воді, акуратно видаляємо хвостики.

Ретельно промиваємо банки. На дно викладаємо парасольки кропу, зубчики часнику і гіркий перець.

Щільно в банки укладаємо помідори і тонко нарізані кільця ріпчастої цибулі. Заливаємо це все окропом і наполягаємо.

Для маринаду окремо кип’ятимо іншу воду, додаємо до неї лаврові листки, сіль, цукор і горошини чорного перцю. Перемішуємо і знімаємо з вогню після закипання.

Зливаємо з банок перший окріп, додаємо лимонну кислоту і суху гірчицю.

Заливаємо помідори готовим маринадом. Закручуємо кришки. Перевертаємо кілька разів і залишаємо до повного охолодження.

Остиглі помідори в банці готові, їх можна відправляти на зберігання.

Закуска з помідорів на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Томати, залиті окропом