Для тих, хто не любить використовувати оцет домашньої консервації, підійде рецепт з лимонною кислотою. Спробуйте закуску з соковитих і ароматних помідорів по простому рецептом.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати помідори консервовані з лимонною кислотою? Помідори миємо в холодній воді, акуратно видаляємо хвостики.
Ретельно промиваємо банки. На дно викладаємо парасольки кропу, зубчики часнику і гіркий перець.
Щільно в банки укладаємо помідори і тонко нарізані кільця ріпчастої цибулі. Заливаємо це все окропом і наполягаємо.
Для маринаду окремо кип’ятимо іншу воду, додаємо до неї лаврові листки, сіль, цукор і горошини чорного перцю. Перемішуємо і знімаємо з вогню після закипання.
Зливаємо з банок перший окріп, додаємо лимонну кислоту і суху гірчицю.
Заливаємо помідори готовим маринадом. Закручуємо кришки. Перевертаємо кілька разів і залишаємо до повного охолодження.
Остиглі помідори в банці готові, їх можна відправляти на зберігання.
Закуска з помідорів на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Томати, залиті окропом