Томати з солодким перцем і виноградом сорту Ізабелла виходять в міру солодкими і гострими. Завдяки наявності в закатці винограду в рецепті мінімум оцту. Виноград бажано брати саме цього сорту, він кисліше і не перетворить заготівлю солодкий компот.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Виноград Ізабелла – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Листя вишні – 3 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Листя малини – 3 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Базилік свіжий – 3 аркуша
- Вода – 3 л
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець запашний – 6 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори, мариновані з виноградом Ізабелла. Овочі й виноград оглянути на предмет гнилі та інших пошкоджень.
Зняти ягоди винограду з гілочок і помити.
Помідори помити, перець помити і видалити коробку з насінням.
Помити листя, листя хріну поділити на 3 частини. Очистити часник.
На дно простерилізованих банок скласти зелень, приправи і часник.
Розкласти помідори в банки, пересипаючи їх ягодами винограду.
Покласти в кожну з 3 банок по 2 половинки перцю.
В кожну банку з томатами покласти по 1 листочка базиліка, всипати по 0,5 ст. л. солі і цукру.
Залити окропом всі банки, накрити стерильними кришками на 20 хв. Потім злити маринад, довести його до кипіння. Влити оцет і відразу ж розлити по банках. Закрити банки і закатати кришками їх.
Перевернути закачування догори дном, укутати в теплу ковдру і дати повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з часником Мариновані помідори класичні Помідори з часником на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму