Томати з солодким перцем і виноградом сорту Ізабелла виходять в міру солодкими і гострими. Завдяки наявності в закатці винограду в рецепті мінімум оцту. Виноград бажано брати саме цього сорту, він кисліше і не перетворить заготівлю солодкий компот.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Виноград Ізабелла – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Листя малини – 3 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Базилік свіжий – 3 аркуша
  • Вода – 3 л
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець запашний – 6 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори, мариновані з виноградом Ізабелла. Овочі й виноград оглянути на предмет гнилі та інших пошкоджень.

Зняти ягоди винограду з гілочок і помити.

Помідори помити, перець помити і видалити коробку з насінням.

Помити листя, листя хріну поділити на 3 частини. Очистити часник.

На дно простерилізованих банок скласти зелень, приправи і часник.

Розкласти помідори в банки, пересипаючи їх ягодами винограду.

Покласти в кожну з 3 банок по 2 половинки перцю.

В кожну банку з томатами покласти по 1 листочка базиліка, всипати по 0,5 ст. л. солі і цукру.

Залити окропом всі банки, накрити стерильними кришками на 20 хв. Потім злити маринад, довести його до кипіння. Влити оцет і відразу ж розлити по банках. Закрити банки і закатати кришками їх.

Перевернути закачування догори дном, укутати в теплу ковдру і дати повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з часником Мариновані помідори класичні Помідори з часником на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму