Помідори під снігом іменують собою дуже смачну пікантну заготовку з помідорів і часнику. Готується це блюдо досить легко і добре зберігається в темному місці. По нашому рецепту ви зможете приготувати соковиті ароматні помідори з часником і гірчицею, які чудово прикрасять будь-які гарячі страви.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Вода – 1,5 л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Часник – 2 головки
- Гірчиця – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори під снігом з гірчицею. Візьміть свіжі щільні томати і огляньте їх на наявність ушкоджень, м’якості і тріщин. Залиште тільки міцні плоди і гарненько промийте їх під проточною водою. Кожен помідор проколіть за допомогою зубочистки в місці кріплення плодоніжки – щоб томати краще набирали маринад і не лопалися в банку.
Томати розподіліть по стерильним банкам і залийте окропом, залишаючи їх в такому положенні хвилин на п’ять-десять. За цей час очистіть і подрібніть часник, скориставшись часникодушилкою або теркою, блендером.
Воду з помідор вилийте в каструлю, додайте до неї сіль з цукром, гірчичний порошок і доведіть до кипіння. Поки закипає розсіл, додайте в банки з помідорами подрібнений часничок. У киплячий розсіл влийте оцет і швидко залийте банки з заготівлею. Загорніть стерильними кришками.
Банки з томатами укутайте в теплі плед і залиште до повного охолодження на пару діб, після чого прибирайте заготовку на тривале зберігання в темне нежарке місце.
Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори з гірчицею Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори під снігом з часником Солодкі мариновані помідори з оцтом