Любителям гостренького пропонуємо приготувати смачну закуску на зиму – помідори по-корейськи часточками в банку. Завдяки тому, що овочі стерилізують в окропі короткий проміжок часу, вони зберігають всі корисні властивості і смак свіжих овочів. Петрушка, базилік і часник додають закатці приголомшливий аромат, а перець, моркву і спеції урізноманітнюють смак помідорів і вдало його доповнюють.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Морква – 4 – 5 шт.
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Базилік свіжий – 8 – 10 листків
- Сіль велика – 60 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Часник – 8 – 10 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцтова есенція – 25 мл
- Гвоздика – 2 – 3 бутона
- Перець чорний горошок – 2 – 3 шт.
Процес приготування:
Моркву чистимо і промиваємо в проточній воді.
Болгарський перець промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник, щоб він трохи просох. Потім розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння.
Часник чистимо і промиваємо.
За допомогою комбайна або терки для моркви по-корейськи натираємо моркву.
Туди ж відправляємо і болгарський перець і подрібнюємо його.
Зелень промиваємо і дрібно рубаємо, гострий перець нарізаємо дрібними кубиками. Часник пропускаємо через прес. Укладаємо все подрібнені овочі та зелень в одну ємність, додаємо сіль і цукор, гвоздику і перець, оцет. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
Банки промиваємо питною содою і ретельно выполаскиваем водою. Помідори промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Потім кожен помідор розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо плодоніжки. Якщо помідори великі – розрізаємо їх на 6 часточок. Нарізані помідори укладаємо в банки першим шаром.
Наступним шаром викладаємо пару ложок перемелених овочів. Таким чином, наповнюємо банку до самого верху.
Для того щоб помідори добре зберігалися тривалий час необхідно простерилізувати банки з заготівлею у каструлі з водою протягом 10-15 хвилин. Після чого щільно закупорити банки прокип’яченими кришками. Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою або махровим рушником і залишити до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого готові заготовки можна буде забрати на зберігання в темне прохолодне місце.
Гострі мариновані помідори Гострі помідори Помідори з базиліком на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори чилі на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати з помідорів на зиму Солодкі мариновані помідори