Любителям гостренького пропонуємо приготувати смачну закуску на зиму – помідори по-корейськи часточками в банку. Завдяки тому, що овочі стерилізують в окропі короткий проміжок часу, вони зберігають всі корисні властивості і смак свіжих овочів. Петрушка, базилік і часник додають закатці приголомшливий аромат, а перець, моркву і спеції урізноманітнюють смак помідорів і вдало його доповнюють.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Морква – 4 – 5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Базилік свіжий – 8 – 10 листків
  • Сіль велика – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Часник – 8 – 10 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оцтова есенція – 25 мл
  • Гвоздика – 2 – 3 бутона
  • Перець чорний горошок – 2 – 3 шт.

Процес приготування:

Моркву чистимо і промиваємо в проточній воді.

Болгарський перець промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник, щоб він трохи просох. Потім розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння.

Часник чистимо і промиваємо.

За допомогою комбайна або терки для моркви по-корейськи натираємо моркву.

Туди ж відправляємо і болгарський перець і подрібнюємо його.

Зелень промиваємо і дрібно рубаємо, гострий перець нарізаємо дрібними кубиками. Часник пропускаємо через прес. Укладаємо все подрібнені овочі та зелень в одну ємність, додаємо сіль і цукор, гвоздику і перець, оцет. Всі інгредієнти добре перемішуємо.

Банки промиваємо питною содою і ретельно выполаскиваем водою. Помідори промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Потім кожен помідор розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо плодоніжки. Якщо помідори великі – розрізаємо їх на 6 часточок. Нарізані помідори укладаємо в банки першим шаром.

Наступним шаром викладаємо пару ложок перемелених овочів. Таким чином, наповнюємо банку до самого верху.

Для того щоб помідори добре зберігалися тривалий час необхідно простерилізувати банки з заготівлею у каструлі з водою протягом 10-15 хвилин. Після чого щільно закупорити банки прокип’яченими кришками. Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою або махровим рушником і залишити до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого готові заготовки можна буде забрати на зберігання в темне прохолодне місце.

Гострі мариновані помідори Гострі помідори Помідори з базиліком на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори чилі на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати з помідорів на зиму Солодкі мариновані помідори