Скоро почнеться сезон овочів, і я хочу запропонувати вам неймовірний швидкий і простий рецепт закуски з помідорів на зиму. Помідори по-корейськи готуються з корейської приправою для моркви, кількість ароматної приправи можна відрегулювати залежно від своїх смакових переваг.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Моркву – 450 гр.
- Часник – 6 зуб.
- Оцет столовий 9% – 45 мл
- Масло кунжутне – 60 мл
- Зелень – 1 пучок
- Приправа для корейської моркви – за смаком
- Сіль – 10 гр.
- Цукор-пісок – 30 гр.
Процес приготування:
Готувати помідори по-корейськи на зиму з приправою по-корейськи легко! Моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і натріть на крупній тертці. Натерту моркву перемішайте з приправою для корейської моркви. Помідори і зелень ретельно промийте під проточною водою, а потім просушіть. Помідори очистіть від плодоніжок і наріжте часточками. Часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте або пропустіть через прес.
В глибокій ємності з’єднайте цукровий пісок, сіль, кунжутне масло, подрібнений часник і столовий оцет. Ретельно перемішайте заправку і відставте в сторону. Зелень нарубайте ножем. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі. Стерильні банки повністю заповніть помідорами, морквою і зеленню, чергуючи шари.
Зверху залийте заправкою. Банки з закускою з помідорів по-корейськи поставте в мікрохвильову піч на 15 хвилин і стерилізують при максимальній потужності. Кришки обдайте окропом, закрутіть ними банки. Банки з помідорами переверніть догори дном, закутати ковдрою і повністю остудіть в такому вигляді.
Готові помідори по-корейськи на зиму з приправою по-корейськи зберігайте у темному прохолодному місці. Закуску з помідорів можна пробувати через кілька днів.
Приємного насолоди!
Помідори гарячим способом Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат з помідорів, моркви і часнику на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати з помідорів на зиму