Пропонуємо вам помідори по-корейськи в банках для зберігання в квартирі на зиму. Сорт помідорів для цього варіанту консервації краще всього підібрати м’ясистий і не дуже соковитий, так як при стерилізації вся волога із соковитих помідорів може піти в маринад. Щільні ж сорти зберігають свою форму, добре маринуються в пікантній заправці, в результаті чого виходить відмінна холодна закуска, що підходить на будь-який стіл.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 5 – 6 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
- Суміш перців – 1 щіпка
- Коріандр мелений – 1 щіпка
- Зелень – 1 пучок
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль велика – 20 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Оцет столовий 9% – 60 мл
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори по-корейськи в банках для зберігання в квартирі на зиму, болгарський і гострий перець промиваємо під теплою проточною водою, викладаємо на рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули. Потім перці розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Часник чистимо і промиваємо. У чашу блендера укладаємо підготовлений перець і часник подрібнюємо.
Подрібнені овочі викладаємо в глибоку миску, додаємо сіль і цукор, рослинне масло і оцет. Всі інгредієнти добре перемішуємо і відставляємо в сторону.
Помідори ретельно промиваємо під прохолодною проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води. Потім розрізаємо кожен помідор навпіл і видаляємо плодоніжки, розрізаємо на 4-6 частин і викладаємо в глибоку ємність. Додаємо підготовлену овочеву заправу, спеції, добре перемішуємо.
Банки для заготівлі промиваємо питною содою, ретельно споліскують проточною водою і ставимо в холодну духовку на решітку шийкою вниз. Стерилізуємо банки при 110-120 градусах протягом 7-10 хвилин. Потім банки за допомогою прихватов виймаємо з духовки і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони трохи охололи. В простерилізовані банки розкладаємо помідори разом із заправкою, щільно укладаючи їх до самого горлечка.
Прикриваємо банки прокип’яченими кришками і ставимо в глибоку каструлю, на дно якої покладена бавовняна серветка. Наливаємо в каструлю воду так, щоб вона доходила до плічок банки, і ставимо її на середній вогонь. Воду в каструлі доводимо до кипіння, після чого вогонь зменшуємо і стерилізуємо помідори протягом 15-20 хвилин.
Після закінчення часу баночку з помідорами за допомогою прихватов виймаємо з каструлі і щільно закорковуємо кришкою. Перевертаємо банку догори дном, вкриваємо теплим пледом або махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо помідори на зберігання в темне прохолодне місце.
Гостра закуска з помідорів Помідори гарячим способом Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Помідори по-корейськи на зиму Помідори у власному соку з оцтом Помідори у власному соку з часником Салат з помідорів з цибулею на зиму