Мариновані помідори з хріном відрізняє від інших заготовок особливий аромат і смак. Помідори вийдуть міцними, а маринад сильним і ароматним. Для цього рецепта візьміть невеликі томати і бажано м’ясистих сортів. Готуємо зі стерилізацією.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі (невеликі) – 2 кг
  • Корінь хрону – 60 – 70 гр.
  • Часник 8 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 70 мл

Процес приготування:

Як приготувати мариновані помідори з хроном? Невеликі і міцні помідори добре промийте і розріжте на половинки, оскільки вони більш компактно заповнять баночки.

Почистіть часник і корінь хрону. Петрушку промити холодною водою.

Ці інгредієнти перекрутіть на м’ясорубку або подрібніть в чаші блендера.

Потім їх добре перемішайте в окремій мисочці.

Баночки для заготівлі і кришки стерилізуйте будь-яким способом. Підготовлені помідори пошарово укладіть в баночки зрізом вниз, розміщуючи між помідорами подрібнені хрін з часником і зеленню. Заповніть баночки до самого верху.

В окремому посуді зваріть маринад з розрахованої кількості води, солі та цукру. Маринад поваріть на маленькому вогні декілька хвилин, додайте оцет і вимкніть вогонь.

Приготованим гарячим маринадом залийте помідори в баночках, заповнюючи їх до самого верху. Потім баночки накрийте кришками, стерилізуйте в окремому посуді протягом 15 хвилин.

Помідори в баночках остудіть протягом доби в перевернутому стані і під теплим покривалом і перенесіть на зберігання.

Вдалих заготовок!

Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори гарячим способом Помідори з хріном і часником Помідори з цукром на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори половинками на зиму Солодкі помідори з часником