Вогняна закуска для любителів гострих страв. Помідори потрібно вистоювати 8 годин і більше, проте воно того варто. Для рецепту томати повинні бути невеликими і щільними.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 50 мл
- Кріп – 0.5 пучків
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Петрушка – 0,5 пучків
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа для корейської моркви – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати помідори по-корейськи для закуски? Помідори помити і порізати навпіл, видалити плодоніжки. Почистити часник з морквою, у перців прибрати насінні коробки.
Перець і часник порізати і перекрутити через м’ясорубку або в кухонному комбайні. Зелень вимити й подрібнити. Моркву потерти на тертці для моркви по-корейськи або на звичайній.
Томати викласти зрізами вгору в герметичну посуд, далі розкласти часник з перцем, слідом йде морква, зелень. Через 2 шари посипати прянощами, а також чорним і червоним перцем.
Окремо перемішати оцет з цукром і сіллю, влити рослинне масло. Ретельно розмішати і полити цим маринадом томати. Прикрити кришкою і поставити в холодильник на 8 годин, перевернувши тару догори дном.
Бажано все-таки витримати помідори довше, ніж 8 годин, тоді вони будуть смачніші.
Приємного апетиту!
Малосольні помідори з часником в каструлі Малосольні помідори з часником і кропом Помідори по-корейськи Солодкі помідори з часником