Пропонуємо вам варіант по-справжньому царських помідор. Багато кольору і великої гами смаків ми забезпечимо вам, адже для заготівлі використовуються помідори двох кольорів: жовтого та червоного, болгарський перець, свіжа зелень і велика кількість спецій. В якості консерванту ми будемо використовувати лимонну кислоту, яка на відміну від оцту, не перебиває смак і запах помідор своїм різким запахом, вони залишаються натуральними.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 1,7 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець духмяний горошок – 9 шт.
  • Перець чилі – за бажанням
  • Петрушка – 2 – 3 гілки
  • Базилік свіжий – 2 гілки
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати помідори по-царськи з лимонною кислотою? Для закачування відбираємо стиглі щільні плоди, для краси ми відібрали різнокольорові помідори. Промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули.

Гострий перець промиваємо, нарізаємо невеликими кільцями, болгарський – промиваємо, розрізаємо навпіл і чистимо від насіння і плодоніжки. Зубчики часнику чистимо і промиваємо. Зелень промиваємо під прохолодною проточною водою і викладаємо на рушник, щоб вона висохла.

На дно стерилізованою банки викладаємо парасольки кропу, колечка гострого перцю і перець горошком. Додаємо в банку порізані навпіл зубчики часнику.

Потім банку щільно укладаємо помідори, додаючи болгарський перець, кілька гілочок базиліка і петрушки. Зверху на помідори знову кладемо пару зубчиків часнику і парасольку кропу.

В каструлі кип’ятимо воду і заливаємо її в банку, прикриваємо банку кришкою і залишаємо на 20-30 хвилин.

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і цукор, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Кип’ятимо маринад 3-4 хвилини і знімаємо з вогню.

На банку надягаємо спеціальну кришку з отворами і зливаємо воду. Додаємо в банку лимонну кислоту і заливаємо гарячий маринад по саме горлечко банки.

Щільно закриваємо банку прокип’яченої кришкою, перевертаємо банку догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.

Готові закрутки прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце, де вони можуть зберігатися всю зиму.

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори з петрушкою на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори, залиті окропом