Армянська кухня рясніє пряними травами і ароматними спеціями, тому страви мають дуже насичений смак. Помідори з капустою по-вірменськи – оригінальна закуска з свіжих овочів, яку ви завжди зможете приготувати перед застіллям.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 1500 гр.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 – 5 шт.
- Сіль – 100 гр.
- Часник – 4 – 6 зуб.
- Базилік свіжий – 4 гілки
- Кінза – 8 гілок
- Петрушка – 8 гілок
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати помідори по-вірменськи з капустою? Влийте воду в каструлю, доведіть до кипіння, додайте лавровий лист, сіль і запашний перець. Заважайте до розчинення солі, потім зніміть каструлю з вогню і остудіть розсіл.
Перець чилі помийте, наріжте дрібними кубиками. Якщо залишити насіння, то помідори вийдуть більш гострими.
Часник очистіть від лушпиння, розріжте на кілька частин, притисніть ножем і посипте сіллю. А коли він дасть сік, подрібніть його і розітріть в кашку.
Капусту та зелень вимити, подрібніть їх ножем. З’єднайте зелень, капусту, часник і гострий перець.
Помідори помийте, розріжте кожен овоч хрест на хрест, не дорізуючи її до кінця.
Надріз в помідорах наповніть гострою начинкою з капустою і зеленню.
Фаршировані помідори щільно укладіть в каструлю, залийте їх розсолом.
Накрийте помідори кришкою і поставте на неї вантаж. Поставте помідори з капустою в прохолодне місце на 3 доби.
Технічно помідори по-вірменськи будуть готові вже на наступний день, тому якщо ви любите малосоленые овочі, то цей варіант для вас.
Приємного апетиту!
Бочкові помідори Малосольні помідори Малосольні помідори з часником в каструлі Малосольні помідори класичні Солоні помідори в каструлі Швидкі мариновані помідори з часником